Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zegt agressieve aanpak gedag na tegenvallende F1-resultaten

Charles Leclerc heeft deels afscheid genomen van zijn agressieve aanpak tijdens verraderlijke omstandigheden in de Formule 1. De Ferrari-coureur merkt hierdoor verbetering in zijn rijkunsten.

Leclerc Belgium wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De afgelopen Formule 1-seizoenen kenden ups en downs voor Ferrari-coureur Charles Leclerc. In het begin van 2022 leek hij dé titelkandidaat te zijn van Max Verstappen, maar met meerdere blunders, zowel van Ferrari als van hemzelf, deed de Monegask nooit keihard mee voor de titelstrijd.

Wisselvallige resultaten zorgden voor een moment van zelfreflectie bij Leclerc. De coureur van de Scuderia liet eerder in het Grand Prix-weekend van België al weten dat hij in wisselvallige omstandigheden, zoals een opdrogend circuit, zijn rijstijl heeft aangepast. Vooral het 'agressieve' deel van zijn stijl heeft hij herzien.

"Ik heb vooral wat aangepast in mijn stijl. Normaal gesproken heb ik een best agressieve aanpak maar in dit soort omstandigheden (nat naar droog en vice versa, red.) werkte dat simpelweg niet. Ik maakte teveel fouten en kon daardoor geen solide basis opbouwen. Daarom heb ik mijn aanpak wat veranderd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen", laat Leclerc weten aan de media, waaronder RacingNews365.

Leclerc merkt verbetering

Als er na de kwalificatie voor de GP van België, waarin Leclerc de tweede plaats pakte, wordt gevraagd wat hij precies heeft veranderd, legt hij uit: "Details geven hierover is lastig, want dit betreft vooral kleine wijzigingen in mijn rijstijl. Maar dat maakt uiteindelijk wel een zeer groot verschil. Zoals ik al zei heb ik een zeer agressieve rijstijl, of het nou droog of nat is."

"In beide gevallen pakt dat goed uit, maar als ik me tussenin bovengenoemde omstandigheden bevind, dan werkt dat juist niet goed. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, ook met de afstelling van de auto en wat ik kan veranderen van bocht tot bocht. Dit heeft me uiteindelijk veel meer vertrouwen gegeven en dat is terug te zien in de rondetijden."

Leclerc zal de Grand Prix van België starten vanaf poleposition, dit vanwege een gridstraf voor Max Verstappen, die in de vrijdagkwalificatie de snelste rondetijd klokte. Wat de Ferrari-coureur op zaterdag presteren, daar moeten we nog op wachten: om 12:00 uur Nederlandse tijd start de sprint shootout, waarna om 16:30 uur de sprintrace zal starten.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen