Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Leclerc ziet kansen in Austin: "Cruciaal voor de rest van het weekend"

Charles Leclerc ziet kansen in Austin, na een verwacht teleurstellend weekend in Qatar. En dat moet ook, Ferrari heeft namelijk nog de tweede plaats in het constructeurskampioenschap om voor te vechten.

Leclerc US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Qatar was geen geslaagde dag voor de Ferrari-fans. Carlos Sainz kon niet aan de race deelnemen vanwege een brandstoflek, en Charles Leclerc kwam ondanks twee crashende Mercedes-coureurs niet verder dan de vijfde positie. Gelukkig is er weer een nieuw raceweekend aangebroken, met nieuwe kansen voor de Monegask.

De kansen voor Ferrari zijn namelijk nog helemaal niet verkeken: de tweede plek in het constructeurskampioenschap ligt nog binnen bereik van het team uit Maranello. Op dit moment bekleedt Mercedes de tweede positie met 326 WK-punten, gevolgd door Ferrari met 298. Nog één Mercedes-stunt zoals in Qatar en de mannen van Ferrari komen wel erg dicht in de buurt.

De juiste keuze in de set-up

"Qatar was op papier waarschijnlijk één van de slechtste circuits voor ons", zo legt de Monegask uit in aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten. "Zowel de weersomstandigheden als de karakteristieken van het circuit."

Daarnaast was Qatar een sprintraceweekend, waardoor iedereen maar één vrije training had om te set-up op te baseren. "Tijdens sprintweekenden is het belangrijkste hoe de eerste vrije training gaat, omdat je daarna niets meer aan je auto kan veranderen. Dus de grootste prijs is als je VT1 sterk kunt beginnen en de juiste keuze maakt met de set-up, we weten dat dit cruciaal is voor de rest van het weekend. Nog meer dan de karakteristieken van onze auto die bij het circuit moeten passen."

De focus in Austin ligt op de hogesnelheidsbochten: "Daar heb je vertrouwen nodig, laat dat duidelijk zijn. Maar we kwamen de afgelopen races voornamelijk te kort in de mediumsnelheidsbochten. Daar gaan we ons op focussen", aldus de Ferrari-coureur.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"