Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc ziet mogelijkheden om Verstappen te verslaan: "Onze beste kans tot nu toe"

Charles Leclerc sloeg tijdens de tweede training een groot gat naar de rest van het veld. Zo had nummer twee Max Verstappen een achterstand van bijna vier tienden. De Monegask ziet daardoor zeker mogelijkheden voor de kwalificatie op zaterdag.

Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een vierde plek tijdens de eerste training en een minieme achterstand was Charles Leclerc waarschijnlijk al tevreden, maar na het gat dat hij sloeg tijdens de tweede sessie zal hij met een fijn gevoel naar bed gaan. Hij reageert dan ook positief na de eerste dag op de baan in Australië.

"Het was een solide eerste dag, alles voelde vanaf het begin al goed aan en ik was comfortabel met de auto. Het belangrijkste voor ons is om morgen mee te gaan met de omstandigheden op de baan en te anticiperen op hoe de evolutie zal zijn", zo legt Leclerc uit.

"We zullen ons focussen op het optimaliseren van de balans en we proberen een stap vooruit te zetten voor de kwalificatie. Het ziet er voor nu goed uit, maar we moeten afwachten hoe we er morgen voor staan. Ik verwacht namelijk dat het veld veel dichter bij elkaar zal zitten", aldus de Monegask.

'Aantal verrassingen'

"Ik weet zeker dat er zaterdag een aantal verrassingen zullen zijn en er is geen reden voor ons om te denken dat we een voorsprong zullen hebben op alles en iedereen. We hebben nog wel steeds ruimte om sommige dingen te verbeteren", zo vertelt hij tegenover F1 TV.

Waar Leclerc zijn auto in de eerste twee races van het jaar op P2 neerzette tijdens de kwalificatie, gloort er nu de kans om poleposition te pakken. "Red Bull was nog niet echt aan het pushen, dus we moeten afwachten wat hun potentieel is, maar ik denk dat ze nog steeds aan kop liggen. Maar wij hebben dit weekend misschien wel onze beste kans (om pole te pakken, red.) vanaf het begin van het seizoen", zo sluit hij positief af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China