Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Lengte Ocon stelde Alpine voor uniek probleem: "Met name tijdens warme races"

Esteban Ocon is met zijn 1,86 meter de langste coureur van de Formule 1. Dat heeft in het recente verleden nog een onhandig probleem opgeleverd voor Alpine, zo vertelt de Fransman in gesprek met RacingNews365.

Ocon Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Esteban Ocon is met zijn postuur een opvallende verschijning in de Formule 1. Hij is niet alleen lang, maar ook behoorlijk tenger. In een exclusief interview met Ocon vragen we hem of dat maakt dat hij anders moet trainen. Meer, dan wel zwaarder dan zijn concurrenten wellicht?

"Je moet vooral vertrouwen in jezelf en in het gegeven dat je fysiek sterker kunt zijn dan de anderen. Dat is uitgezonderd Valtteri Bottas, die een soort Iron Man-atleet is. Maar het is waar dat ik veel en hard train. Als ik een t-shirt draag zie je niet dat ik eigenlijk heel fit ben, omdat ik vrij lang ben."

Ocon geeft aan dat hij altijd al hard trainde, maar dat zijn routines onlangs wel zijn bijgesteld: "We zijn anders gaan werken door de komst van mijn nieuwe trainer Thomas. Tezamen hebben we aan de kleinere details gewerkt. En waar ik in de winter vaak op trainingskamp ging in de Pyreneeën, doe ik dat nu dichter bij huis, in Annecy. Het maakt dat ik daar ook tussen de races door meer kan trainen."

Welk effect dat heeft? "Ik ben bijvoorbeeld zwaarder dan vorig jaar, omdat ik meer spieren heb gekweekt en daar bovenop voel ik me energieker."

"Daarmee hebben we gewoon heel goed werk geleverd"

Zijn postuur zit hem op persoonlijk vlak dus niet dwars, maar het team kwam met name in 2021 wel voor problemen te staan, problemen die met name tijdens de races in warmere oorden werden geaccentueerd.

"We hebben er hard met het team aan gewerkt om mij comfortabel in de auto te laten passen", aldus Ocon. "Maar afgelopen seizoen was mijn lengte bij vlagen een probleem tijdens warmere races. Ik stak vrij hoog uit de auto wat een effect had op de aerodynamica."

"Maar dit jaar is dat geen issue meer geweest, dus in dat opzicht hebben we gewoon heel goed werk afgeleverd", zo sluit hij af.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend