Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton baalt: 'Ik moest de motor sparen'

Lewis Hamilton was de te kloppen man tijdens de GP van Australië. De viervoudig wereldkampioen legde op dominante wijze beslag op zijn 73e pole maar door een softwareprobleem van zijn team kon hij dit niet omzetten in een klinkende overwinning.

Hierdoor kwamen de woorden van Sebastian Vettel na afloop van de kwalificatie dan toch nog uit. De Duitser kondigde al aan dat Hamilton gerust op zaterdag zijn feestje mocht vieren, zo lang Ferrari maar op zondag een feestje kon bouwen. Dankzij de virtuele safety car én het zogenaamde softwareprobleem van Mercedes lukte het Vettel om bij zijn pitstop voor Hamilton terug op de baan te komen. Onbedreigd reed hij vervolgens naar zijn eerste overwinning in het nieuwe Formule 1 seizoen. De frustraties in het kamp Mercedes waren na afloop dan ook groot. Vooral Lewis Hamilton begreep niet hoe hij een haast zekere overwinning door zijn vingers zag glippen.

In gesprek met Racefans liet Hamilton zijn frustraties dan ook de vrije loop en uit hij forse kritiek over de huidige gang van zaken in de Formule 1. "Mijn banden waren ouder dan die van Sebastian maar toch lukte het mij om dichterbij hem te komen. Ik kwam zelfs in de DRS-zone maar hij was ongelofelijk snel op het rechte stuk zodat inhalen niet mogelijk was." "Ik moest de motor daarnaast sparen want hij was aan het oververhitten. Ik moet tenslotte zeven races doen met deze motor, het liefst nog meer als het kan. Ik zat continu op mijn limiet en was vreselijk bang om de motor te beschadigen." "Deze manier van racen druist echt tegen mijn natuur in. Ik wil gewoon tot het einde voluit racen. Ik ben fit genoeg en voel me goed. De manier waarop de sport nu is opgezet, brandstofbesparing en maar drie motoren, dan kun je gewoon niet voluit racen. Voor de fans is het vast niet leuk om te zien maar ik wil mijn seizoen eindigen met drie motoren en niet met vier."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China