Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

F1-concurrentie gewaarschuwd: "Hamilton nog niet klaar met winnen"

Lewis Hamilton weet al ruim twee jaar lang niet wat winnen is in de Formule 1. Maar dat betekent niet dat zijn honger naar nieuwe zeges afneemt. Integendeel zelfs. Dat stelt James Allison, technisch directeur van Mercedes.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds Lewis Hamilton in 2007 zijn opwachting maakte in de Formule 1, pakte hij tot en met 2021 ieder jaar een overwinning. Zeker met de komst van de hybride motoren in 2014 was Hamilton een dominante factor in de sport en zo kwam hij tot nu toe tot 103 overwinningen. Maar hij kon in het epische jaar 2021 na de GP van Saudi-Arabië voor het laatst juichen als overwinnaar.

In 2022 sloeg Mercedes namelijk de verkeerde richting in met de auto en was de achterstand op Red Bull ineens groot. Hamilton pakte dat jaar nog wel negen podia, maar pijnlijk genoeg wist George Russell in dezelfde auto wél een overwinning te pakken. 2023 verliep niet veel beter voor de zevenvoudig wereldkampioen, maar de honger van Hamilton om zijn 104e GP te winnen is nog zeker niet gestild, zo is de technisch directeur van Mercedes, James Allison stellig.

'Geen twijfel'

"Ik denk dat het moeilijk is om een coureur op de grid te vinden die niet gemotiveerd zou zijn (om voor de overwinning te vechten)", zo vertelt Allison tegen Autosport. "En in het algemeen is het zo: des te succesvoller een coureur is geweest, des te groter de onontkoombare nood is om te winnen."

"En in Lewis zijn geval heb ik geen twijfel over zijn motivatie om terug te komen op het winnende pad. Maar het zal meer aan het materiaal liggen dat wij hem geven, dan wat hij zelf doet op de baan", zo vervolgt de technisch directeur.

'Klaar voor de nieuwe challenge'

Allison geeft daarbij aan dat Hamilton en zijn teamgenoot George Russell in de winter wat extra dingen kunnen doen om het team wat te helpen in de ontwikkeling van de W15, de auto voor 2024 van Mercedes. Al zegt de technisch directeur ook dat de verantwoordelijkheid van de twee Britten om de auto verder te ontwikkelen alleen maar zal toenemen als er wordt getest in Bahrein eind februari.

"Op dit moment is het de taak voor Hamilton en Russell om op hun conditie te letten en ervoor te zorgen dat ze mentaal klaar zijn. Wanneer de auto de baan op gaat en de auto ons informatie geeft, wordt de rol van de coureur groter en groter. In de winter is het gewoon de taak van de coureurs om klaar te zijn voor de nieuwe challenge", zo sluit Allison af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen