Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc ziet Red Bull terugslaan na Australië-sof: "Hebben de overhand"

Na het uitvallen van Max Verstappen in Australië hijgt Charles Leclerc de Nederlander in de nek in de strijd om het WK. De Ferrari-rijder ziet Red Bull én Verstappen echter terugslaan in Japan.

Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als je de resultaten van Charles Leclerc op een rijtje zet, dan zou er in Japan een overwinning aan moeten komen voor de Ferrari-coureur. In de eerste drie races reed hij namelijk van P4 naar P3 naar P2. Maar die overwinning, het zou zijn eerste zijn sinds 2022, zit er volgens Leclerc niet in. "Ik verwacht dat Red Bull dit weekend nog steeds de overhand zal hebben, vooral op de zondag", zegt hij vooruitblikkend op de GP van Japan tegen de media, waaronder RacingNews365.

"Ik denk dat onze kracht nu vooral ligt op circuits waar graining (het min of meer afbrokkelen van het rubber als de (zachte) band goed aan het asfalt kleeft, red.) een ding is. In Australië was dat het geval en toen waren we erg sterk. Dit weekend zal het minder om graining gaan, maar meer om algehele bandenslijtage. Daarom denk ik dat Red Bull weer terugkomt op het niveau waar ze zaten."

Met een 1-2 in Australië, en het uitvallen van Max Verstappen, heeft Ferrari in de constructeursstand maar een minieme achterstand van vier punten op Red Bull. Tot tevredenheid van Leclerc. "Dit is een belangrijk deel van het seizoen waarin we alle punten moeten maximaliseren die we kunnen halen en dat hebben we tot nu toe ook gedaan. Als je kijkt naar de eerste drie races, dan geeft een achterstand van vier punten op Red Bull niet onze werkelijke prestaties weer. Ja, we zitten dichterbij dan in het verleden, maar ik denk dat we bijzonder goed werk hebben geleverd door maximaal gebruik te maken van wat we op dit moment hebben."

Leclerc hoopt dat met de aankomende updates van Ferrari een echte strijd zal aanbreken met Red Bull. "Tot het moment dat de upgrades komen, die ons hopelijk in staat stellen om regelmatig met Red Bull de strijd op zondag aan te gaan, moeten we zoveel mogelijk punten zien te pakken. Ik denk dan ook dat onze seizoenstart zeer positief is."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'