Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lollige Leclerc bezorgde Ferrari een hartaanval in laatste ronde GP Bahrein

Ferrari-coureur Charles Leclerc haalde een wel hele wrede grap uit met zijn Ferrari-monteurs tijdens de Grand Prix van Bahrein. Hij vond het een goed idee om in de laatste ronde te hinten naar problemen.

Charles Leclerc stuurde Ferrari voor het eerst sinds 2019 terug naar de hoogste trede op het ereschavot. Nadat beide Red Bulls waren stilgevallen en Ferrari op weg was naar een één-twee, besloot Leclerc dat het tijd was voor een goede grap. In 2019 verloor hij in de slotfase van de race dankzij motorproblemen een vrij zekere overwinning in de GP van Bahrein, wat zijn eerste zou zijn geweest. Daar hintte Leclerc naar toen hij zich via de boordradio meldde bij het team in ronde 57 van 57.

Leclerc zorgde voor hartaanvallen

"Ik haalde een grap uit over de radio door te zeggen dat er 'iets raars aan de hand was met de motor'", aldus de winnaar tegenover onder andere RacingNews365. "Dat bezorgde sommige engineers een hartaanval, dat moet haast wel, maar er was niks aan de hand! Ik ben erg blij dat we de auto heelhuids thuis hebben weten te brengen."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten