Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Marc Marquez

Lovende Marquez volgt Nederlands supertalent Veijer op de voet: "Hoop hem in de MotoGP te treffen"

Collin Veijer timmert op twee wielen aardig in de weg in Moto3-klasse. Zijn prestaties blijven ook bij zesvoudig MotoGP-wereldkampioen Marc Marquez niet onopgemerkt. Sterker nog, de kersvers Gresini Ducati-coureur is onder de indruk.

Veijer
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De naam Marc Marquez is onlosmakelijk verbonden met de MotoGP. De meervoudig wereldkampioen gaat op een Ducati een nieuw avontuur aan bij Gresini en hoopt nog jaren in de topklasse van wegracerij actief te zijn.

Twee klasses daaronder, namelijk in de Moto3, doet de Nederlandse Collin Veijer stof opwaaien met een sterk debuutseizoen. Of Marquez het ooit op gaat nemen tegen Veijer? Hij hoopt het van harte en houdt Veijer goed in de gaten.

"Het ziet er zeker naar uit dat er een jonge, talentvolle Hollandse coureur aan zit te komen", zo roept Marquez als RacingNews365 hem die vraag in een exclusief interview voorlegt.

Veijer baarde opzien met sterke resultaten in zijn debuutseizoen in de Moto3. Hij pakte achtereenvolgens zijn eerste poleposition, eerste podium en zelfs zijn eerste zege. Dat is lang niet iedereen gegeven en dat erkent Marquez ook.

"Ik volg hem op de voet en het is heel indrukwekkend wat hij laat zien. Hij startte het seizoen goed, maar nog niet overdonderend goed, maar sinds de Grand Prix van India is hij écht heel snel", vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen MotoGP, die net als Veijer in Spanje woonachtig is, complimenteus.

"We zullen zien hoe het voor hem gaat lopen. Hij is erg jong en zit nu nog in de Moto3, maar ik zal trachten nog vele jaren door te gaan in de MotoGP en ik hoop hem ooit als tegenstander op het circuit te treffen."

Veijer blijft in 2023 trouw aan zowel de Moto3 als het team LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP, waarmee hij afgelopen seizoen in het WK mocht debuteren.

All in

In de 5-delige Red Bull TV-documentaire 'All in' krijg je een uitgebreide, unieke en eerlijke inkijk het leven van Marc Marquez. Van zijn 'vete' met Rossi tot zijn veelbesproken rijstijl en het blessureleed, alles komt erbij aan bod.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"