Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Maakt Vettel een verrassende comeback als vervanger van Stroll?

Het heeft er alle schijn van dat Lance Stroll volgende week niet de GP van Bahrein zal rijden. Hij was betrokken bij een ongeluk en heeft naar verluidt een of twee polsen gebroken. Komt Sebastian Vettel terug? De gedachte is er bij Aston Martin in ieder geval wel.

Na een fietsongeluk moest Lance Stroll de testdagen aan zich voorbij laten gaan. Zijn team Aston Martin wil niets zeggen over de toestand van de Canadees, maar ondertussen zijn er wel al hardnekkige geruchten. Stroll zou een of beide polsen hebben gebroken. In dat geval zou de GP van Bahrein ongetwijfeld te vroeg komen voor de F1-coureur. Wie moet hem dan vervangen? Tijdens de testdagen reed Aston Martin-reserve Felipe Drugovich twee sessies, maar het is nog niet zeker dat hij ook volgende week de vervanger zou zijn. "Je mag er wel conclusies aan verbinden, aan het feit dat Drugovich meters heeft mogen maken", zo laat teambaas Mike Krack in gesprek met onder meer RacingNews365 weten. "We moeten ons huiswerk doen en we hebben een situatie die nog niet 100% duidelijk is." "Vanuit dat oogpunt moeten we ons huiswerk doen en dan moet je ook een van je reservecoureurs, als deze beschikbaar is, tijd geven om zich voor te bereiden in het geval dat hij in moet vallen", beredeneert Krack. "Ik weet niet wat zijn kansen op dit moment zijn, ik heb echt geen idee. Plan A is logischerwijs om Lance weer terug in de auto te zetten, maar we moeten even afwachten wat de doktoren zullen zeggen. We hebben enkele plannen B in het geval Plan A niet lukt", aldus de Duitser.

Vettel?

Dat andere plan B zou de tweede Aston Martin-reserve Stoffel Vandoorne kunnen zijn, maar ook de naam van Sebastian Vettel zingt plots rond in de paddock. De Duitser nam afgelopen jaar afscheid van de sport en Aston Martin, maar mogelijk is een terugkeer nu dus bespreekbaar. Krack sprak zelfs al met Seb, maar volgens de teambaas is dat niets bijzonders. "Ik heb al een paar keer met hem gebeld sinds het ongeluk van Stroll, maar dat deed ik vorig jaar ook en dat zal ik in de toekomst ook doen", aldus de teambaas. Of Vettel ook daadwerkelijk wordt overwogen voor het zitje? "Dat ga ik niet zeggen. We mogen niet vergeten dat hij heel goed heeft nagedacht over zijn pensioen en ik denk dat we dat ook moeten respecteren. Laten we afwachten wat er gebeurt."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie