Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Magnussen heeft slecht nieuws voor Hamilton en co in Canada

De Grand Prix van Canada zal mogelijk dezelfde stuiterproblemen hebben als in Bakoe het geval was. Het is vooral slecht nieuws voor Mercedes, het team wat het meest last heeft van het probleem.

Het wordt een zwaar weekend voor de teams en coureurs die last hebben van 'stuiterproblemen' tijdens de Formule 1-sessies, zo legt Kevin Magnussen uit voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Canada. De FIA kreeg tijdens het weekend van de Grand Prix van Azerbeidzjan klachten van een aantal coureurs, die lichamelijke klachten overhielden aan de race in Bakoe. Het is slecht nieuws voor Mercedes en Lewis Hamilton die het zwaarst werden getroffen, afgelopen weekend. Door de pijn in zijn rug moest Hamilton volgens teambaas Toto Wolff mogelijk zelfs de GP van Canada missen. Inmiddels heeft hij bevestigd dat hij fit genoeg is om te racen.

Magnussen en Ocon vrezen hobbelige rit

Esteban Ocon vertelt aan de media, waaronder RacingNews365, dat er onder de coureurs steeds meer steun is voor het ingrijpen van de FIA om de gevolgen van de porpoising helpen te verminderen. Hij kreeg bijval van zijn Franse collega Pierre Gasly die zei te vrezen dat hij binnenkort ' met een stok zal moeten lopen ' als het probleem aanhoudt. De auto's zullen voorlopig echter ongewijzigd blijven en het raceweekend in Montreal zal voor meerdere teams een uitdaging worden hierdoor. Magnussen geniet echter, al waarschuwt hij voor de stuiterproblemen. "Montreal is een gave plek. Het is ook een mooi circuit, het is vrij uniek, het is een soort stratencircuit maar dan hybride - ik hou er echt van", vertelt de Deen. "Het is erg hobbelig dus het zal zwaar worden in deze nieuwe auto's, want ze zijn erg stug. Het wordt een uitdaging, dat weet ik zeker, maar wel een goede."

Haas mikt op terugkeer naar de punten in Canada

De race in Canada is het laatste evenement voordat het Europese gedeelte van het seizoen begint, met zeven opeenvolgende evenementen in het continent verspreid over drie maanden. Haas begon het huidige seizoen met een grote stap voorwaarts, maar vliegt af naar Montreal zonder een punt te scoren in de laatste vier races. "Het doel is om punten te scoren, dat is zeker. Ik denk dat we de auto hebben om dat te doen en ik kijk uit naar het weekend", aldus Magnussen. "Het zal leuk zijn om na Canada een beetje een Europees seizoen te hebben. Geen jetlag en korte vluchten - daar kijk ik ook weer naar uit."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden