Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Magnussen is weer sterk, Grosjean redt een puntje in Hongarije

Ook op de Hungaroring wist het team van Haas goed voor de dag te komen. Tijdens de kwalificatie stuurden Kevin Magnussen en Romain Grosjean hun grijze bolides in lastige omstandigheden keurig naar de top tien, in de race werd gemaximaliseerd met een dubbele puntenfinish. Haas heeft zodoende Force India in weten te halen en bovendien het gat met Renault verkleind.

Magnussen kwam na als negende te zijn vertrokken op een keurige zevende plek over de meet, Grosjean moest het doen met het ene puntje dat voor P10 staat. De Deen stak Alonso voorbij in de strijd om het wereldkampioenschap en staat nu met 45 punten op de achtste plaats.

“Een goede race voor mij”, blikt Magnussen terug op de Grand Prix van Hongarije. “De openingsronde verliep prima, ik wist een paar plekken goed te maken. Vanaf daar heb ik mijn wagen naar de finish gereden. Het was niet bijzonder enerverend, op de openingsronde na. Maar ach, dat is voor wat mij betreft prima”, lacht de 25-jarige Deen. “We hebben weer eens een dubbele puntenfinish laten noteren en dat is ideaal, zo vlak voor de vakantie.”

Grosjean deelt de optimistische gedachte van zijn teammaat, al heeft de Fransman nog wel het een en ander aan te merken op het verloop van de Hongaarse GP. “Om beiden in de top tien te eindigen is erg goed. De race was een frustrerende. We moeten de banden beter leren begrijpen in deze omstandigheden, want ik heb vijftig ronden achter Carlos Sainz aangehobbeld. Dat, terwijl ik geregeld een halve tot een hele seconde rapper was dan hij.”

“Als je te dicht achter je voorganger komt, kan je niets meer doen. Deze situatie was jammer, maar al met al kunnen we denk ik wel tevreden zijn. We hebben Nico Hülkenberg en Brendon Hartley te grazen kunnen nemen, maar qua tempo had er meer dan P10 ingezeten.” Voor de derde keer dit seizoen scoorde Grosjean. De 32-jarige werd eerder vierde in Oostenrijk en zesde in Duitsland.

Even was er oproer rond Grosjean: de Fransman zou Fernando Alonso in diens jacht op plaats acht hebben ingehaald onder een virtuele Safety Car-fase. De Spanjaard overwoog naar de wedstrijdleiding te stappen, wat Haas-teambaas Guenther Steiner bestempelde als ‘bullshit’.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1