Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Magnussen luidt de noodklok bij Haas bij ingaan zomerstop: "We moeten met iets beters komen"

Er moet volgens Kevin Magnussen drastisch wat veranderen bij het team van Haas. De coureurs van het enige Amerikaanse F1-team krijgen de banden maar niet op temperatuur gedurende de races. Ze zijn of te warm, of te koud.

Magnussen Hulkenberg Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Beide Haas-coureurs hadden niet de snelheid die ze gewild hadden tijdens het Grand Prix-weekend in België. Na de sprintrace op zaterdag kwamen de twee coureurs al zonder punten terug (plek 14 voor Kevin Magnussen, plek 17 voor Nico Hulkenberg), de race op zondag was niet veel beter (plek 15 voor Magnussen, plek 18 voor Hulkenberg).

Kevin Magnussen trekt na de GP op het circuit van Spa-Francorchamps aan de bel. "De koelere temperaturen hier hielpen voor ons. Maar ons basisprobleem zit hem in het feit dat we veel energie in de banden stoppen, op een of andere reden. Ze worden heel erg warm, dan slijten ze en worden ze heel erg koud. Het is een vicieuze cirkel en ik denk dat de temperaturen eerder daar wel een beetje bij geholpen hebben."

Over het weekend in Spa kan hij kort zijn: "We hebben de auto bijna niet veranderd. Ik denk dat we al de kennis en data die we de eerste helft van het seizoen hebben vergaard moeten gaan gebruiken om met iets beters te komen. We moeten met iets beters komen om P7 in het constructeurskampioenschap vast te houden, anders gaan we die plek verliezen."

Bandenslijtage het grootste probleem

En dat terwijl hij de race in België niet eens zag als de slechtste race tot nu toe dit seizoen. "Eigenlijk denk ik dat het een beetje een betere en sterkere race was in vergelijking met welke we recent hebben gehad." Toch zit er volgens de Deense coureur geen verbetering in: "Nog steeds niets om te laten zien. Bandenslijtage is nog steeds ons belangrijkste probleem."

"Aan het begin van de stints konden we nog ons nog vasthouden aan de mannen rondom P10. En vervolgens gaan we alleen maar langzamer en langzamer en zij gaan alleen maar sneller. Dus ik denk dat dit de belangrijkste onderscheidende factor is." De Haas-coureur sluit af met hoopvolle worden: "Hopelijk kunnen we een fijne kleine pauze houden en terugkomen, en dan het probleem oplossen, want hier moeten we duidelijk nog in verbeteren."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami