Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen onder de indruk van zijn teamgenoot: "Zit hier niet omdat hij een Schumacher is"

Kevin Magnussen vormt in 2022 een duo met Mick Schumacher nadat hij onverwachts een comeback maakte in de Formule 1. De Haas-coureur is zeer te spreken over zijn jonge teamgenoot, die volgens hem het stoeltje dubbel en dwars heeft verdiend.

Kevin Magnussen maakte dit Formule 1-seizoen een onverwachtse comeback nadat Haas besloot om het contract met Nikita Mazepin te ontbinden. Hij heeft al wat ervaring bij de Amerikaanse renstal, maar een aantal personen binnen het team waren nieuw voor hem. Zo ook Mick Schumacher, waar Magnussen lovend over is.

De twee werken namelijk zeer goed samen en zijn open naar elkaar. "Mijn eerste indruk is heel erg goed. Hij is super aardig, heel nuchter en super beleefd! Iedereen mag hem", looft Magnussen in Beyond The Grid. Schumacher is nog wat jonger en heeft slechts één jaar ervaring in de Formule 1, waardoor hij volgens de Deen nog veel kan leren. "Hij wil dat ook graag en stelt altijd vragen. Dat heb je niet altijd bij coureurs. Soms zijn ze juist te trots om vragen te stellen."

Magnussen: 'Het is zwaar voor Schumacher vanwege zijn achternaam'

Niet elke coureur durft volgens Magnussen hun sterktes of zwaktes te laten zien door voortdurend vragen te stellen. Het maakt Schumacher juist niets uit, want hij wil simpelweg beter worden. "Hij wil altijd leren en bij de debriefs is bijvoorbeeld zijn feedback heel goed. Hij maakt geen excuses en is heel eerlijk met het team als er bijvoorbeeld fouten zijn gemaakt. Daar is hij open over."

"Hij is duidelijk erg getalenteerd. Hij heeft de F3 en de F2 gewonnen voordat hij in de Formule 1 terecht kwam, dan vind ik dat je het verdient. Het is wel zwaar voor hem want hij heeft zijn achternaam, weet je, zijn vader (Michael Schumacher) is de grootste Formule 1-coureur ooit. Mensen denken dan dat hij hier zit omdat hij een Schumacher is, maar nee, hij heeft wat nodig is."

"Ook heeft hij gedaan wat je hiervoor nodig hebt, terwijl er genoeg coureurs zijn die hier zitten en niet in de F3 hebben gewonnen, zoals ikzelf. Ik was daar tweede... Weet je, niet iedereen wint alles voordat je Formule 1 gaat rijden. Hij is dus erg getalenteerd en ik denk dat hij het heel erg goed gaat doen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde