Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen onthult bizar einde GP Brazilië: "Ricciardo ging er met mijn lift vandoor"

Wat begon als een topweekend, eindigde voor Kevin Magnussen in Brazilië met iets wat hij nog nooit had meegemaakt.

Magnussen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Brazilië verliep voor Kevin Magnussen tot zondagmiddag meer dan prima. Hij pakte zelfs de poleposition voor de sprintrace! In de hoofdrace echter werd hij door Daniel Ricciardo uit de race getikt. Wat volgde was een tafereel waar hij een week later in Abu Dhabi met zijn hoofd nog steeds niet bij kan. Hij werd namelijk volledig aan zijn lot overgelaten.

"Ik wist geen lift te vinden op weg terug naar de pits. Toen Daniel me uit de race reed, was hij het die in de safety car stapte en er met mijn lift van doorging", zo legt de Deense Haas F1-coureur uit tegenover onder andere RacingNews365, maar steeds met een lach om de mond.

"Daarna werd ik dus de hele race lang aan mijn lot overgelaten. Dat overleef ik wel, dat is prima... Ik probeerde nadien met de marshals te spreken, maar ze spraken geen woord Engels. Helemaal niks."

"Dus na de race wachtte ik nog steeds op het moment waarop iemand me op kwam halen toen de marshals langzaamaan het circuit begonnen te verlaten. Ik dacht nog 'wat doe ik nu?' Ik ben maar diezelfde kant op gaan lopen, om mezelf vervolgens vast te lopen bij een hek waar ik met geen mogelijkheid omheen kon. Ik had toen nog het hele circuit af kunnen lopen, maar dan zou ik alle fans op het circuit treffen."

Toch nog een excuses

Hoe het allemaal toch goedkwam? "Eén van de marshals realiseerde zich op dat moment mijn probleem en hij knipte een gat in het hek, wat op zichzelf ook opmerkelijk was. Ik ben door dat hek gekropen, wat op het rijden na het gevaarlijkste was wat ik dat weekend heb gedaan."

Nadien kreeg Magnussen nog wel excuses van de marshals: "Al met al een rare situatie. Kom me gewoon halen. Het was onwerkelijk en ik hoop dat het niet snel weer gebeurt", aldus Magnussen, die aangeeft dat het publiek vriendelijk voor hem was: "Ik ben blij dat ik niet bijvoorbeeld Lewis Hamilton in Zandvoort was."

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"