Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen typeert zijn eigen vader-zoonrelatie na Red Bull-onrust

Kevin Magnussen heeft een bekende vader, want Jan Magnussen is ook een succesvol coureur geweest en heeft 25 Grands Prix-starts achter zijn naam staan. Verder won Jan meerdere keren zijn klasse in de 24 uur van Le Mans. Toch speelt Jan geen enkele rol in de carrière van zijn zoon. Kevin Magnussen legt uit waarom.

Kevin Jan Magnussen 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen is een van de huidige Formule 1-coureurs die uit een echte racefamilie komt. Net als bij Max Verstappen was zijn vader een Formule 1-coureur en op die manier is het racevirus bij hem met de paplepel ingegoten.

De Deen wordt gevraagd naar alle heisa omtrent Red Bull, het onderzoek naar Christian Horner en het feit dat ook Jos Verstappen zich in de discussie heeft gemengd. Aan Kevin de vraag hoe hij als jongen uit een racefamilie omgaat met zijn vader. Hoe betrokken is Jan Magnussen?

Het antwoord is heel simpel: niet. Magnussen wil dat namelijk niet en dat heeft hij zijn vader snel duidelijk gemaakt toen zijn racecarrière van de grond kwam. "Heel vroeg in mijn carrière heb ik mijn vader duidelijk gemaakt dat ik zijn invloed niet wilde hebben. Daar moest hij denk ik wel even aan wennen, maar ik was wel heel, heel duidelijk dat het mijn avontuur was, mijn project."

Levenslessen

Dat zijn vader zich niet actief mengde in de zaken van Kevin, heeft hem uiteindelijk ook goed op weg geholpen, meent de Haas-coureur. Daardoor kon hij namelijk zijn eigen boontjes doppen.

"Mijn vader heeft zijn eigen carrière gehad, dus daar moest hij zich op focussen. Daar gaat hij heel goed mee om. Daar heb ik ook veel van geleerd, want ik ben gewoon mezelf. Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk van hem te leren. Het is een privilege geweest dat ik mijn hele leven lang lessen heb kunnen leren en hem vragen heb kunnen stellen."

"Maar als het aankomt op racen en mijn carrière, dan wil ik zijn invloed niet hebben. Ik heb mijn eigen mensen om me heen. Ik heb geen mensen op aanraden van mijn vader gekozen, ik heb mijn eigen ding gedaan. Dat heeft tot nu toe goed gewerkt", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China