Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Mansell kraakt Norris na 'blunder' in titelstrijd met Verstappen

Max Verstappen verdedigt in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten op Lando Norris. Nigel Mansell heeft een grote fout van Norris gezien in de titelstrijd.

Norris Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris vechten in de laatste zes races om de wereldtitel in de Formule 1. Verstappen beschikt nog over een voorsprong van 52 punten, maar moet het regelmatig afleggen tegen de snellere McLaren. Het maakt dat de titelstrijd nog alle kanten op kan, claimt voormalig F1-wereldkampioen Nigel Mansell.

"Er kan van alles gebeuren", vertelt Mansell tegenover Top Offshore Sportsbooks. "Het seizoen is pas voorbij als je in de laatste race de geblokte vlag passeert. Ik moet zeggen dat Lando erg veel pech had in Bakoe. Lando reed een hele belangrijke ronde in Q1. Achteraf denk ik dat ik er toch voor was gegaan als ik de gele vlag niet had gezien. En zoals het ging, zou er helemaal geen straf zijn gevolgd omdat de marshall de verkeerde vlag uitstak. Het punt dat ik wil maken is dat Lando in een zeer ongelukkige situatie terechtkwam. Het was niet zijn schuld of de schuld van het team. Maar het was fantastisch hoe hij zich herstelde in de race."

Mansell denkt dan ook dat Norris nog kans maakt op de titel. "Ik dacht dat (in Bakoe red.) de vierde of zesde plaats het maximaal haalbare was, maar toen crashten Sergio Perez en Carlos Sainz in de voorlaatste ronde. Desondanks was het een geweldige race van McLaren. Ik denk dat Lando Max kan inhalen. Red Bull was tot nu toe ontzettend betrouwbaar, maar Verstappen hoeft maar één uitvalbeurt of probleem mee te maken."

Wel vindt Mansell dat Norris een cruciale fout maakte in Oostenrijk, waar hij toucheerde met Verstappen. "Het was jammer dat Lando de fout maakte om Verstappen aan de buitenkant in te halen. Je kan een meervoudig wereldkampioen niet aan de buitenkant inhalen. De winst lag voor het oprapen, waardoor hij 25 punten dichter bij had kunnen staan. Wel heeft hij nog een geweldige kans om het kampioenschap te winnen."

Gevraagd of McLaren het anders had moeten aanpakken qua teamorders, levert een ontkennend antwoord van Mansell op. "De blunder van Norris in Oostenrijk was 25 a 26 punten waard, dus je kan verschillende scenario's beargumenteren. Ik denk dat McLaren ongelooflijk professioneel heeft gehandeld voor beide coureurs. Ze hebben geweldig werk geleverd en ze verdienen felicitaties."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"