Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Mansell mengt zich in discussie rond McLaren-teamorders: "Norris moet er nu staan"

In Azerbeidzjan ontstond er veel rumoer rond het besluit van McLaren om teamorders in te zetten. Voormalig Formule 1-coureur Nigel Mansell prijst het team en vindt dat Lando Norris het nu moet laten zien.

Norris race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kogel is door de kerk: McLaren gaat teamorders inzetten om Lando Norris aan de rijderstitel te helpen. Het team uit Woking deelde dat besluit in Azerbeidzjan, waar Norris overigens een dramatische kwalificatie kende en Oscar Piastri uiteindelijk de race won. Voormalig Formule 1-coureur Nigel Mansell vindt het 'professioneel' van McLaren om teamorders toe te passen én voert de druk op Norris op.

"Ik denk dat het aan Lando is om er te staan", stelt Mansell tegenover Crash.net. "Want hij moet minstens even snel, zo niet sneller zijn dan Oscar en de klus klaren. En zoals Lando zelf al zei, hij wil de titel graag op eigen kracht winnen. Er staat dus druk op de beide McLaren-coureurs."

Mansell vergelijkt de situatie van Piastri met die van Sergio Perez bij Red Bull. "Ik vind het fantastisch. Als je de kans hebt om het kampioenschap te winnen en de ene coureur helpt de ander... Als je naar de afgelopen jaren kijkt, is Perez het perfecte voorbeeld. Hij heeft het fantastisch gedaan bij Red Bull. Als je terugdenkt aan de laatste race voor Max in 2021. Checo hield toen Lewis Hamilton op. Ik denk dat het nieuwe belangen toevoegt."

De wereldkampioen van 1992 looft tot slot McLaren. "Het is ongelofelijk professioneel. Naar mijn mening hebben ze momenteel de snelste auto en gaan ze er uitstekend mee om. Ik denk dat ze het wel oplossen als er teamorders nodig zijn, want je kunt geen plaats weggeven als je er niet met de andere auto achter rijdt. Dus als iemand de race wint en je teamgenoot ligt derde, dan is het een flink besluit om de winst weg te geven."

"Maar je doet het toch als je nog steeds het kampioenschap kunt winnen. Alleen hoe ga je het doen als Max Verstappen ertussen zit? Het zal per race bekeken worden. Desondanks denk ik dat het gewoon ongelooflijk professioneel is dat het team hun visie heeft gedeeld over wat er de rest van het jaar gaat gebeuren.”

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel