Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko: "Als Hamilton dat had gezien, had hij Red Bull wel op poleposition gezet!"

Helmut Marko is een tevreden man, zo wordt wel duidelijk na de testweken. De soms norse Oostenrijker werd met een glimlach gespot in de Formule 1-paddock en ook in de media straalt hij alleen maar positiviteit uit.

Verstappen Horner Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Louter positieve geluiden komen er na de testdriedaagse in Bahrein uit het Red Bull-kamp. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez lijkt een solide auto te hebben gebouwd, die niet (meer) lijdt onder de problemen die vele concurrenten nog wel hebben.

Helmut Marko bevestigt dat in gesprek met de Oostenrijkse media. De 78-jarige man uit Graz voelt zich helemaal senang. "Het 'porpoising' hebben we onder controle. We zijn volledig tevreden met de nieuwe auto en met alle updates."

"Nu is het wachten op de kwalificatie van aanstaande zaterdag, als alle motoren op volle toeren zullen draaien en iedereen zijn kaarten toont", zo wordt hij geciteerd door OE24.

Hamilton wijst naar Ferrari

Volgens Lewis Hamilton zou Ferrari op poleposition hebben gestaan als de kwalificatie afgelopen weekend werd gereden, maar Marko is daar niet zo zeker van. "Ferrari heeft in de winter inderdaad veel terrein goedgemaakt", erkent de Red Bull-adviseur.

"Ze zijn nu in alle omstandigheden en op alle banden snel, maar ik denk dat Lewis onze updates nog niet in zijn vizier had toen hij dat zei. Anders hadden we volgens hem meteen op poleposition gestaan!", grapt Marko.

"We zijn in ieder geval blij dat onze auto met alle nieuwe updates werkt zoals hij hoort te werken onder de nieuwe regels! Nogmaals, we kijken niet naar onze rivalen en zijn er op gefocust om volgend weekend vooraan te staan"

Verstappen wordt alleen maar beter

En als die Red Bull RB18 echt zo sterk is als deze lijkt, dan gaat het helemaal goedkomen, denkt Marko. Zijn stercoureur, Max Verstappen, zal namelijk alleen maar beter worden.

"Voor Verstappen telt niets anders dan de titel, daar kan je op rekenen. Vorig jaar heeft hij zijn levensdoel behaald, maar ook de komende jaren wil hij graag van dit gevoel genieten. Dat kon je na de race in Abu Dhabi wel horen."

"Je mag dit van me aannemen: Max zal alleen nog maar sneller worden. Hij is op de beste leeftijd voor een coureur", aldus Marko.

Ook interessant:

'Max Verstappen blijft racen zolang er autosport is'

Wanneer stopt Max Verstappen met racen? Is de Nederlander een pestkop op het asfalt? Is het terecht dat Nikita Mazepin de F1 moest verlaten? Tom Coronel neemt je mee langs een aantal hot topics in de F1!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen