Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Als Hamilton dat had gezien, had hij Red Bull wel op poleposition gezet!"

Helmut Marko is een tevreden man, zo wordt wel duidelijk na de testweken. De soms norse Oostenrijker werd met een glimlach gespot in de Formule 1-paddock en ook in de media straalt hij alleen maar positiviteit uit.

Louter positieve geluiden komen er na de testdriedaagse in Bahrein uit het Red Bull-kamp. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez lijkt een solide auto te hebben gebouwd, die niet (meer) lijdt onder de problemen die vele concurrenten nog wel hebben. Helmut Marko bevestigt dat in gesprek met de Oostenrijkse media. De 78-jarige man uit Graz voelt zich helemaal senang. "Het 'porpoising' hebben we onder controle. We zijn volledig tevreden met de nieuwe auto en met alle updates." "Nu is het wachten op de kwalificatie van aanstaande zaterdag, als alle motoren op volle toeren zullen draaien en iedereen zijn kaarten toont", zo wordt hij geciteerd door OE24 .

Hamilton wijst naar Ferrari

Volgens Lewis Hamilton zou Ferrari op poleposition hebben gestaan als de kwalificatie afgelopen weekend werd gereden, maar Marko is daar niet zo zeker van. "Ferrari heeft in de winter inderdaad veel terrein goedgemaakt", erkent de Red Bull-adviseur. "Ze zijn nu in alle omstandigheden en op alle banden snel, maar ik denk dat Lewis onze updates nog niet in zijn vizier had toen hij dat zei. Anders hadden we volgens hem meteen op poleposition gestaan!", grapt Marko. "We zijn in ieder geval blij dat onze auto met alle nieuwe updates werkt zoals hij hoort te werken onder de nieuwe regels! Nogmaals, we kijken niet naar onze rivalen en zijn er op gefocust om volgend weekend vooraan te staan"

Verstappen wordt alleen maar beter

En als die Red Bull RB18 echt zo sterk is als deze lijkt, dan gaat het helemaal goedkomen, denkt Marko. Zijn stercoureur, Max Verstappen, zal namelijk alleen maar beter worden. "Voor Verstappen telt niets anders dan de titel, daar kan je op rekenen. Vorig jaar heeft hij zijn levensdoel behaald, maar ook de komende jaren wil hij graag van dit gevoel genieten. Dat kon je na de race in Abu Dhabi wel horen." "Je mag dit van me aannemen: Max zal alleen nog maar sneller worden. Hij is op de beste leeftijd voor een coureur", aldus Marko.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten