Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko bedankt 'falend' Mercedes en Ferrari: "Hoeven vrijwel niets meer te doen"

De eerste seizoenshelft van de Formule 1 zit erop en wie de overwinningen van een non-Red Bull-rijder moet opnoemen, is snel klaar. Die zijn er namelijk niet. Helmut Marko weet wel waarom: de concurrenten komen niet dichterbij en dat betekent dat het topteam in de tweede helft cruisend naar de seizoensfinale gaat.

Een 100% winratio had Red Bull ook niet durven dromen in het huidige Formule 1-seizoen. Toch is het de realiteit: Max Verstappen won tien races in de eerste seizoenshelft, Sergio Perez de overige twee. We zijn op de helft van het seizoen, maar het moet wel heel raar lopen als Verstappen en Red Bull niet met de wereldtitels naar huis gaan in 2023.

Helmut Marko is trots, heel trots, maar ook verbaasd. Tegenover Motorsport.com zegt hij meer te hebben verwacht van de grootste concurrenten van Red Bull. "We hebben gewoon onze eigen auto doorontwikkeld zoals gepland en waren vervolgens erg verbaasd dat anderen geen goed werk hadden geleverd."

"Mercedes en Ferrari hebben dit jaar geen stap voorwaarts gezet, daardoor staan we nu al zo ver voor. Achter ons blijft het maar wisselen wie het tweede team is: de ene keer is het Ferrari, dan McLaren, Mercedes of Aston Martin."

Schrikbarend beeld voor concurrenten

De concurrenten maken dit Formule 1-seizoen eigenlijk al geen kans meer op de titel en Marko schetst dan ook een doemscenario: Red Bull kan zich al gaan focussen op andere taken zoals de auto van 2024, want de strijd van dit jaar? Die is wel klaar. "Natuurlijk hoeven vrijwel geen middelen meer in te zetten voor dit jaar."

Maar of ze daar alles mee winnen? "Er zijn zo veel dingen die verkeerd kunnen gaan in een weekend, maar ik had ook nooit verwacht dat we de eerste twaalf races allemaal zouden winnen. Daarom moet ik nu misschien maar zeggen: waarom niet?"

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen