Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Marko bijt van zich af na vraag over crash Perez: "Wat wil je nu horen?"

Er wordt aan de stoelpoten gezaagd van Sergio Perez, maar vooral door de media, zo merkt Helmut Marko.

Perez Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Terwijl Daniel Ricciardo terugkeert, wordt de druk op Sergio Perez opgevoerd. Maar Christian Horner en Helmut Marko doen publiekelijk in ieder geval geen uitspraken over een eventuele rijderswissel in 2024. Nee, de Mexicaan heeft ook voor volgend jaar contract, dus zijn zitje is volgens de Red Bull-top veilig.

Feit is dat Checo niet lekker presteert de afgelopen periode, terwijl Ricciardo in Hongarije een prima debuut maakte voor AlphaTauri. Marko was zeer blij met de Australiër: "Dat was een perfect debuut!", jubelt hij bij OE24. "Het was absoluut de juiste keuze om hem terug te laten keren. Hij zorgt voor een positieve stemming en energie bij het team. Hij was zelfs op weg richting de punten", aldus de Red Bull-adviseur over de race van Daniel.

Perez?

Terwijl Max Verstappen domineert, moet Perez constant van ver komen om een plekje op het podium te bemachtigen. Dat lukte hem in de laatste zes races slechts twee keer. Terwijl de concurrentie praat over F2-bolides achter Verstappen, vraagt de Oostenrijkse journalist van dienst waarom Checo dan niet elke race tweede wordt achter de regerend kampioen.

Marko verdedigt zijn coureur. "Hij is duidelijk beter aan het worden, nadat hij zich in Hongarije van de negende plaats op de grid naar de derde plaats heeft weten te vechten. Eindelijk heeft hij Q3 weer gehaald. Je ziet een stijgende lijn", reageert de adviseur van het team uit Milton Keynes.

En na de crash in VT1? Waarna de RB19 van de Mexicaan de lucht in moest worden getild en de concurrentie de vers geüpdatete vloer weer konden aanschouwen. Heeft hij Marko daarmee niet in het harnas gejaagd? De 80-jarige Red Bull-kopstuk bijt van zich af. "Wat wil je nou van me horen?!"

"Er was dit keer gelukkig weinig te zien in tegenstelling tot de 'presentatie' in Monaco", doelt hij op de crash van Perez aldaar. "De constructie van de onderkant is erg ingewikkeld en de aerodynamica beïnvloedt het rijgedrag van de auto", zo sluit hij met een beetje uitleg af.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"