Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko: "Dat kunnen we Verstappen niet aan doen"

Red Bull is bereid om risico te nemen met de doorontwikkeling van haar huidige bolide. De renstal wil Max Verstappen aan de titel helpen, dus zal daarom niet vroegtijdig over stappen naar de ontwikkeling van de 2022-bolide.

Verstappen Hamilton Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Op de achtergrond wordt er bij alle teams al aan de 2022-bolide gewerkt. Volgend jaar gaan de regels namelijk uitvoerig op de schop en zullen we weer totaal andere Formule 1-wagens zien zodra het seizoen in maart van start gaat.

Het zorgt echter wel voor hoofdbrekens, want dit jaar kunnen de teams door de invoering van het budgetplafond niet meer ongelimiteerd geld uitgeven. Het combineren van twee fulltime ontwikkelingsprogramma's naast elkaar is daardoor onmogelijk, waardoor er dus een punt zal komen waarop elk team de focus volledig naar 2022 verlegt.

Voor Red Bull en Mercedes is het lastig om die afweging te maken, want de twee teams zijn verwikkeld in een felle strijd om de wereldtitel, waarbij de ze elkaar momenteel geen duimbreedte toegeven. Een update meer of minder kan daarom het verschil maken tussen een overwinning of een verlies.

Sommige teams, zoals bijvoorbeeld Haas en Williams, hebben de focus al bijna helemaal op 2022 verlegd en beschouwen het huidige seizoen als een soort van overgangsjaar. Bij Red Bull en Mercedes is daar logischerwijs absoluut geen sprake van.

In gesprek met Auto Motor und Sport vertelt Helmut Marko dat zijn team op zijn minst tot aan de zomerstop (eind juli, red.) door zal gaan met het ontwikkelen van de RB16B. "Daarna zien we wel verder, afhangend van de tussenstand in het wereldtitelklassement."

Het is een lastige afweging. Elke minuut die niet wordt besteed aan de wagen voor 2022 kan zorgen voor een achterstand op de concurrentie, maar tegelijkertijd is er geen enkele zekerheid dat Red Bull ook in het nieuwe Formule 1-tijdperk mee zal strijden om de overwinningen en de titels.

Dat beaamt ook Marko, die het niet over zijn hart krijgt om zijn stercoureur op die manier te benadelen, zo vertelt hij. "Dat kunnen we Verstappen niet aan doen, zeker nu hij voor het eerst een auto heeft waarmee hij wereldkampioen kan worden", aldus de Red Bull-adviseur, wiens concurrent Toto Wolff ook al door heeft laten schemeren dat de ontwikkelingsstrijd met Red Bull dit seizoen nog even voort zal duren.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto