Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko deelt concrete hint over F1-toekomst Newey

De toekomst van Adrian Newey is voorlopig ongewis. Helmut Marko deelt echter wel een concrete hint over zijn volgende bestemming.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Recent werd bekend dat Adrian Newey na twintig jaar bij Red Bull Racing vertrekt. De topontwerper was toe aan rust en zou achter de schermen ook niet blij zijn geweest met de onrust in het team. Zo werd teambaas Christian Horner vrijgesproken in een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag en haalde Jos Verstappen al meermaals uit naar de Brit. 

Volgens de laatste geruchten zouden Aston Martin en McLaren de favorieten zijn om Newey aan te trekken. Lange tijd leek Newey naar Ferrari te verkassen, maar het Italiaanse team lijkt naast de handtekening van de Brit te gaan grijpen. Wanneer Newey door Formula 1 naar zijn toekomstplannen werd gevraagd, hield hij zich nog op de vlakte. 

Newey zei het volgende: "Vanaf mijn 10e of 11e wilde ik altijd al een ontwerper in de autosport worden en dat is me gelukt, dus de rest is een bonus. Mijn passie is altijd geweest om performance toe te voegen aan raceauto's. De rest hoort er natuurlijk bij, maar dat is niet wat me per se motiveert."

Toch lijkt Helmut Marko wél een hint te delen. En dat terwijl hij van oe24 de vraag kreeg of het een vergissing was van Lewis Hamilton om naar Ferrari over te stappen. "Ik kan dat niet beoordelen. Dat wordt spannend. Ferrari heeft een belangrijke man verloren in chassisbaas Enrico Cardile. We moeten afwachten wat er met Newey gaat gebeuren. Hij heeft een aantal topaanbiedingen op zak, ook uit Engeland, en kan zelf bepalen waar hij naartoe gaat."

Het lijkt er dus op dat Newey nog niet met pensioen gaat en de voorkeur geeft aan een nieuwe uitdaging in Engeland. En laten Aston Martin en McLaren daar nu net gevestigd zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje