Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko deelt eerste voorspelling over nieuwe Red Bull-bolide

Deze donderdag weten we eindelijk hoe de 2024-auto van Max Verstappen eruit ziet. De Nederlander gaat met de nieuwe bolide op jacht naar zijn vierde wereldtitel in de Formule 1. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft in ieder geval veel vertrouwen in de RB20.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met de RB19 in 2023 was Red Bull de dominante factor in de Formule 1, want de Oostenrijkers wonnen maar liefst 22 van de 23 races. Max Verstappen was verantwoordelijk voor 19 van die overwinningen, Sergio Perez pakte 'slechts' twee zeges.

Sinds de nieuwe regels die in 2022 zijn ingevoerd, is Red Bull sowieso bijna niet te stuiten. Ook in 2022 won het team onder aanvoering van Verstappen het merendeel van de races. De vraag is dan ook: kan de overheersing van Red Bull worden voortgezet in 2024?

De eerste beelden van de 2024-wagen, de RB20, doken dinsdag al op tijdens een shakedown op Silverstone en daarbij vielen al gelijk bijzondere elementen op. De auto is namelijk duidelijk weer net wat extremer dan haar voorganger.

Maar Red Bull-adviseur Helmut Marko wil nog niet teveel prijsgeven over de gloednieuwe bolide. "Het zal pas volgende week tijdens de testdagen in Bahrein duidelijk worden wat de RB20 kan. Wat we nu al wel kunnen zeggen is dat de nieuwe auto een evolutie is van de auto van vorig jaar en toen hadden we het beste pakket", zo vertelt Marko tegen het Oostenrijkse oe24.

"Als we de paar zwakke punten (van de RB19, red.) elimineren, dan zou er eigenlijk niet veel mis moeten gaan. Maar wie weet heeft een concurrent tijdens de ontwikkeling (van de nieuwe auto, red.) een speciale truc uitgehaald", zo houdt Marko toch nog een slag om de arm.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training