Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko deelt pijnpunt Verstappen in kwalificatie GP Nederland

Max Verstappen moest maar liefst 3,5 tienden toegeven op polesitter Lando Norris tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Helmut Marko is desondanks tevreden met de prestaties van Verstappen.

Helmut Marko Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen startte de afgelopen drie edities op Zandvoort telkens op poleposition, maar moet het tijdens deze editie met P2 doen. Het is dan wel een plekje op de eerste startrij, maar de Nederlander was zeer graag vanaf de beste startpositie vertrokken.

Helmut Marko vertelt in gesprek met ServusTV hoe hij kijkt naar de kwalificatie van Verstappen op de zaterdagmiddag. "Na de ietwat hobbelige trainingen denk ik dat we de goede kant op zijn gegaan. Het zag er erg goed uit tot bocht twaalf. Daar verloor Max anderhalve tot twee tienden. En dat is een relatief groot gat voor dit circuit", zo wijst Marko het pijnpunt aan.

"Maar de auto als geheel is rustiger. Dat betekent ook dat de bandenslijtage voor de race nu waarschijnlijk beter zal zijn. We hebben in ieder geval de McLaren gesplitst. We zijn tevreden, ook al zijn we dat toch niet helemaal."

Daarna gaat de Oostenrijker in op de inhaalmogelijkheden op de zondag en in hoeverre Lando Norris te pakken is bij de start. Toen de Brit op pole stond in Barcelona en Hongarije, verloor hij de leiding na de eerste bocht. "We hebben gezien hoe moeilijk het was om in te halen op Spa. Het zal hier waarschijnlijk onmogelijk zijn. En dan over de 'zwakte' van Norris gesproken: hij weet dat Max sterk is en het zal zeker een interessante eerste bocht worden."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024