Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko gaat namens Red Bull door het stof na tirade Verstappen

Max Verstappen was niet blij met zijn team nadat hij de leiding niet wist te grijpen in Bahrein. Alhoewel Christian Horner de tirade wegwuift, geeft Helmut Marko toe dat het team fout zat.

Verstappen Bahrain Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool
Max Verstappen was in de eerst helft van de Grand Prix van Bahrein in eerste instantie niet bij machte om Charles Leclerc aan te vallen voor de leiding van de wedstrijd. Na zijn eerste twee pitstops ontstond er twee keer echter wel een kans voor de Nederlander, omdat hij als eerste naar binnen ging en de undercut erg krachtig bleek te zijn.

Tot twee keer toe kwam Verstappen enorm dichtbij, maar wel kwam hij achter de Monegask weer de baan op. Dat tot woede van Verstappen, die blijkbaar twee keer niet had gepusht tijdens zijn outlap. Als hij dat wel had gedaan, dan was hij tot twee keer toe voorbij gegaan aan de Ferrari van Leclerc, zo meent hij. "De volgende keer luister ik naar mezelf!", klonk hij geïrriteerd.

Marko door het stof

Teambaas Christian Horner reageert in gesprek met onder meer RacingNews365 op de tirade van Verstappen. De Brit snapt de frustratie, maar meent dat het geen verschil had gemaakt. Verstappen had, als hij had gepusht, daar volgens zijn teambaas later in de stint last van ondervonden. Bovendien was Ferrari volgens Horner dusdanig snel, dat Leclerc toch wel weer op eigen kracht terug voorbij was gegaan aan de Nederlander.

Helmut Marko is het daar echter niet helemaal mee eens en gaat namens Red Bull door het stof. "Max is verteld om zich in te houden tijdens zijn outlap. Als hij normaal had gereden, dan was Leclerc achter hem terug op de baan gekomen. Als je vooraan rijdt, dan is dat een wereld van verschil", oordeelt Marko in gesprek met Motorsport.com, waarbij hij benadrukt dat Red Bull de mist in ging. "Het was een strategische fout van onze kant. Het was onze fout, niet die van Max."

Verstappen: "Ik hou me niet in"

Verstappen zelf werd ook nog gevraagd naar zijn 'uitbarsting'. "Ik hou me niet in, maar ik ben al eens bozer geweest hoor", lacht hij. "Ik zeg wat ik denk in de auto en ik was niet blij met wat we deden en niet blij met de balans."

Zijn engineer kreeg de volle laag, maar dat was niks persoonlijks. "Het was niet naar hem gericht, maar hij is natuurlijk de enige met wie ik kan praten. Ik heb een hele goede relatie met Gianpiero. We moeten heel wat dingen gaan analyseren", aldus de regerend wereldkampioen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x