Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko gaat namens Red Bull door het stof na tirade Verstappen

Max Verstappen was niet blij met zijn team nadat hij de leiding niet wist te grijpen in Bahrein. Alhoewel Christian Horner de tirade wegwuift, geeft Helmut Marko toe dat het team fout zat.

Max Verstappen was in de eerst helft van de Grand Prix van Bahrein in eerste instantie niet bij machte om Charles Leclerc aan te vallen voor de leiding van de wedstrijd. Na zijn eerste twee pitstops ontstond er twee keer echter wel een kans voor de Nederlander, omdat hij als eerste naar binnen ging en de undercut erg krachtig bleek te zijn. Tot twee keer toe kwam Verstappen enorm dichtbij, maar wel kwam hij achter de Monegask weer de baan op. Dat tot woede van Verstappen, die blijkbaar twee keer niet had gepusht tijdens zijn outlap. Als hij dat wel had gedaan, dan was hij tot twee keer toe voorbij gegaan aan de Ferrari van Leclerc, zo meent hij. "De volgende keer luister ik naar mezelf!", klonk hij geïrriteerd.

Marko door het stof

Teambaas Christian Horner reageert in gesprek met onder meer RacingNews365 op de tirade van Verstappen. De Brit snapt de frustratie, maar meent dat het geen verschil had gemaakt. Verstappen had, als hij had gepusht, daar volgens zijn teambaas later in de stint last van ondervonden. Bovendien was Ferrari volgens Horner dusdanig snel, dat Leclerc toch wel weer op eigen kracht terug voorbij was gegaan aan de Nederlander. Helmut Marko is het daar echter niet helemaal mee eens en gaat namens Red Bull door het stof. "Max is verteld om zich in te houden tijdens zijn outlap. Als hij normaal had gereden, dan was Leclerc achter hem terug op de baan gekomen. Als je vooraan rijdt, dan is dat een wereld van verschil", oordeelt Marko in gesprek met Motorsport.com , waarbij hij benadrukt dat Red Bull de mist in ging. "Het was een strategische fout van onze kant. Het was onze fout, niet die van Max."

Verstappen: "Ik hou me niet in"

Verstappen zelf werd ook nog gevraagd naar zijn 'uitbarsting'. "Ik hou me niet in, maar ik ben al eens bozer geweest hoor", lacht hij. "Ik zeg wat ik denk in de auto en ik was niet blij met wat we deden en niet blij met de balans." Zijn engineer kreeg de volle laag, maar dat was niks persoonlijks. "Het was niet naar hem gericht, maar hij is natuurlijk de enige met wie ik kan praten. Ik heb een hele goede relatie met Gianpiero. We moeten heel wat dingen gaan analyseren", aldus de regerend wereldkampioen.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap