Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko gaat voor 'onmogelijk' record na nieuwe galavoorstelling Verstappen

Wie aan het F1-seizoen 2023 denkt, denkt direct aan Max Verstappen en Red Bull Racing. Beiden hebben de Formule 1 in een ijzeren greep en daar lijkt voorlopig nog geen einde te komen.

Max Verstappen blijft vriend en vijand verbazen. Zelfs Red Bull-adviseur Helmut Marko glundert nog met regelmaat na afloop van een Grand Prix. Zo ook in België waar Verstappen zijn achtste zege op rij behaalde. "Hij heeft een bepaalde soevereiniteit waarmee hij het afmaakt. Max kan gewoon bij 300 kilometer per uur over de boordradio praten en dan is het daarmee voor hem ook afgehandeld", blikt Marko terug in gesprek met Servus TV op de kalmte aan boord bij Verstappen, ondanks soms een vinnige boordradio. "Dat zijn ongelooflijke kwaliteiten. Dat maakt het zeer, zeer zwaar voor ieder ander. De tweede plaats van Perez is dan ook eigenlijk een zege voor hem."

Marko gelooft in het 'onmogelijke'

Een inhaalrace vergt veel meer van de Red Bull en de coureur dan een 'normale' race waarin de beide Red Bulls vooraan starten. Verstappen moest door een gridstraf op Spa vanaf de zesde positie aan de race beginnen en had in het begin ook wat moeite om Lewis Hamilton en Charles Leclerc te passeren. Marko ziet dan ook gelijkenissen met de inhaalraces die Perez bijna wekelijks moest rijden: "De zwakte van Perez is zijn kwalificatie. Hij moest vaak van achteruit starten en dat zagen we nu ook bij Max. Hij ging niet zo voorzichtig om met zijn eerste set banden als hij normaal gesproken doet, doordat hij in het verkeer zat en ook moest inhalen. Bij Checo was dat meermaals het geval. Als je vooraan start is alles veel eenvoudiger." Red Bull heeft nu alle twaalf de verreden Grands Prix gewonnen. Veel concurrenten riepen als dat het team dit seizoen alle races kan winnen, iets dat schier onmogelijk leek. Met nog tien races te gaan begint Marko hardop te dromen van dat 'onmogelijke' scenario. "We willen zo doorgaan. Het was onwaarschijnlijk en onrealistisch (om alle races te winnen, red.), maar nu geloven we er in. Misschien is het toch mogelijk."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"