Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft eerste update over invulling Red Bull-zitje naast Verstappen volgend jaar

Het seizoen 2024 is nog niet eens begonnen, maar er wordt nu al druk gespeculeerd over wie er in 2025 waar gaat rijden. Lewis Hamilton gooide met zijn aankomende overstap naar Ferrari de knuppel in het hoenderhok. Hoe zit het met de teamgenoot van Max Verstappen volgend jaar? Helmut Marko geeft de eerste update in het proces.

Helmut Marko Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari vanaf 2025 zorgde gelijk voor een reeks aan geruchten over wie hem gaat opvolgen bij Mercedes en de gevolgen daarvan voor andere coureurs. Maar ook bij Red Bull is het lang niet zeker dat de line-up van 2024 het jaar erop hetzelfde blijft. Max Verstappen heeft een langdurige verbintenis tot het einde van 2028, maar het contract van Sergio Perez loopt aan het einde van dit jaar af.

2024 zal sowieso een belangrijk jaar worden voor de Mexicaan, want Perez wist tot op heden nooit echt te overtuigen naast Verstappen. Waar de Nederlander in de drie jaar met Perez aan zijn zijde telkens wereldkampioen werd, moest de Mexicaan het doen met de kruimels. Waar hij in 2021 vierde werd in het coureurskampioenschap, stond hij in 2022 op het podium als derde. Vorig jaar werd hij eindelijk tweede, maar ook dat ging niet zonder slag of stoot. De Mexicaan zal zich echt nog moeten bewijzen om zich te verzekeren van nog een jaar bij Red Bull.

Er zijn namelijk genoeg kapers op de rust. Denk alleen maar aan RB-coureurs Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda, maar ook Red Bull-reservecoureur Liam Lawson aast op het zitje. Om nog maar te zwijgen over bijvoorbeeld Alex Albon en Carlos Sainz.

Red Bull-adviseur Helmut Marko gaat in gesprek met Servus TV in op wie er naast Verstappen zit in 2025. Gaat Perez verder? "Voor dit seizoen heeft Checo nog een contract. Daarna ligt het aan hem. Als hij in dezelfde vorm laat zien als vorig jaar tijdens de laatste races, dan kunnen we zonder meer praten over een verdere verlenging. Ricciardo moet op zijn beurt laten zien dat hij Tsunoda duidelijk onder controle heeft. Dan is hij misschien een kandidaat", zo legt Marko uit.

Wanneer kunnen we duidelijkheid verwachten rondom dat tweede Red Bull-zitje? "Ik zou zeggen dat je na de zomerstop al bepaalde ideeën klaar kunt hebben", zo is de Red Bull-adviseur nog niet heel erg concreet. Wordt zeker vervolgd.

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training