Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft positief signaal af over Red Bull-toekomst Perez

Met een podiumplek tijdens de sprintrace en de tweede startplek voor de GP van China heeft Sergio Perez zich opnieuw een goede dienst bewezen in de strijd voor het Red Bull-zitje naast Max Verstappen voor 2025. Adviseur Helmut Marko is zeer positief over de Mexicaan.

Perez China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez deed precies wat hij moest doen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China: zijn Red Bull achter die van teamgenoot Max Verstappen zetten. Het gat tussen de twee was aanzienlijk, met ruim drie tienden, maar niemand kon zich tussen de twee Red Bull-mannen rijden.

De Mexicaan kan zulke resultaten goed gebruiken, omdat hij nog geen contract heeft voor 2025. De kans is aannemelijk dat Perez bij Red Bull blijft als hij deze lijn door kan trekken, maar anders is hij ook een interessante optie voor andere teams.

Helmut Marko is in ieder geval te spreken over de prestaties van Perez in China. "Het feit dat hij hier tweede is geworden is prettig en bewijst dat hij volgens mij zijn sterkste seizoen tot nu toe heeft. En dat is natuurlijk ook heel belangrijk voor de toekomst", zo vertelt hij tegenover Servus TV.

Daarna gaat de Oostenrijker in op de situatie van de Mexicaan voor volgend jaar. "Natuurlijk wil je altijd de beste mensen in het team hebben, maar met deze prestatie van Checo... En wat ook een heel belangrijke factor is, is dat de harmonie goed is. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en zijn relatief gelijk in hun set-up, wat natuurlijk al het technische werk makkelijker maakt omdat de gegevens beter te vergelijken zijn. Dus er is veel of bijna alles in het voordeel van Checo op dit moment", zo geeft Marko aan.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen