Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft uitleg over Norris-uitspraken: "Dat vond ik niet helemaal fair van Brown"

Helmut Marko weet de ogen op zich gericht in Austin na uitspraken over Lando Norris. Zak Brown, de CEO van McLaren, suggereerde dat Marko het had over de geestelijke gezondheid van Norris, maar daar klopt volgens Marko helemaal niks van.

Helmut Marko Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

"Van Lando Norris weten we dat hij bepaalde zwakke punten heeft, vooral wat de start betreft. Maar ik heb nu ook gelezen dat hij zelfs op de dag van de race bepaalde rituelen in acht moet nemen om überhaupt te kunnen presteren." Was getekend, Helmut Marko in gesprek met Motorsport Magazin. De uitspraken van de Oostenrijkse adviseur van Red Bull hebben een hoop stof doen opwaaien in de Formule 1-wereld.

Zak Brown, de CEO van McLaren, was in ieder geval niet gediend van de woorden van Marko. "Ik heb de woorden van Helmut gelezen. Die waren teleurstellend, maar niet verrassend. Lando is een ambassadeur voor mentale gezondheid en ook Toto Wolff heeft erover gesproken. Ik denk dat het een serieus probleem is waar we over proberen te praten en het zo naar de voorgrond te brengen."

"Het is ongepast om een steek over deze situatie uit te delen. Op die manier gaan we 10 tot 20 jaar terug in de tijd. Het is allemaal leuk en aardig om te weten hoe sommige mensen gaan racen en welke tactieken ze gebruiken vanuit een sportief perspectief, maar ik vond het nogal een slechte uitspraak."

Nu reageert Marko weer op de woorden van Brown, die suggereerde dat de Oostenrijker het had over de geestelijke gezondheid van Norris. "Maar daar ging het helemaal niet om. Wat Zak ervan maakte, vond ik niet helemaal fair. Ik vind dat wel jammer, want ik heb altijd een goede relatie met Lando gehad."

"Dit was puur een uitspraak, doelend op zijn ervaring en volwassenheid. Over twee jaar is hij mentaal een stuk sterker. We weten allemaal dat Max ook fouten heeft gemaakt in zijn eerste jaren in de Formule 1. Lando is een fantastische coureur, maar de druk speelt ook een rol. En daar ga je met meer routine en succes vanzelf beter mee omgaan", zo verklaart Marko in gesprek met De Telegraaf.

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Verenigde Staten 2024