Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko: "Godzijdank heeft Mercedes dat probleem nog"

Helmut Marko ziet Mercedes altijd als een gevaarlijke concurrent, maar de Red Bull-adviseur verwacht nog niet dat de Duitse renstal snel mee zal strijden voor de overwinning. De problemen zijn van het team blijven namelijk onopgelost, al komt daar volgens Marko vroeg of laat verandering in.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Mercedes is dit Formule 1-seizoen teruggezakt in de rangorde van de teams. De Duitse renstal pakte in 2021 nog het constructeurskampioenschap, maar anno 2022 moeten ze genoegen nemen met - vooralsnog - de derde plaats. Lewis Hamilton en George Russell kunnen zo af en toe naar het podium rijden, maar een overwinning zat er nog niet in.

Dat ziet ook Red Bull-adviseur Helmut Marko, al is hij er van overtuigd dat Mercedes terug zal slaan. "Mercedes rijdt in de trainingen en soms ook in de races ongelooflijk snelle rondes", legt hij uit bij Formel 1. "Zowel Hamilton als Russell, maar niet continu. Dit maakt het voor ons lastig om te zien waar ze de tijden vandaan halen."

Marko vreest nog niet gelijk voor de Duitse renstal. "Als je naar de verklaringen van de mensen bij Mercedes luistert, dan denk ik dat zij het ook niet weten. Het gevaarlijke is: het potentieel lijkt er wel te zijn. Als dat eenmaal ontgrendeld kan worden over de volledige afstand van een race, dan staan ze absoluut weer ergens vooraan. Of zelfs helemaal vooraan."

Snelheid Mercedes allang geen bluf meer

Marko weet zeker dat er bij Mercedes niet naar de buitenwereld gebluft wordt over de snelheid die ze hebben. "Het is geen bluf. Het vreemde motorvoordeel van Hamilton vorig jaar, dat was bluffen. Ik geloof niet dat dat nu het geval is", zo is de adviseur van Red Bull van mening.

Zelf tast hij ook nog in het duister over hoe Mercedes nou écht presteert. "Het is lastig te begrijpen waar die ongelooflijk snelle rondes vandaan komen. Soms zijn ze het snelst van het veld.''

"Het zal niet lang duren om uit te zoeken waarom ze niet continu op dat tempo rijden, maar ze hebben het probleem nog altijd. Godzijdank, moet ik zeggen", aldus Marko.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen