Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Godzijdank heeft Mercedes dat probleem nog"

Helmut Marko ziet Mercedes altijd als een gevaarlijke concurrent, maar de Red Bull-adviseur verwacht nog niet dat de Duitse renstal snel mee zal strijden voor de overwinning. De problemen zijn van het team blijven namelijk onopgelost, al komt daar volgens Marko vroeg of laat verandering in.

Mercedes is dit Formule 1-seizoen teruggezakt in de rangorde van de teams. De Duitse renstal pakte in 2021 nog het constructeurskampioenschap, maar anno 2022 moeten ze genoegen nemen met - vooralsnog - de derde plaats. Lewis Hamilton en George Russell kunnen zo af en toe naar het podium rijden, maar een overwinning zat er nog niet in. Dat ziet ook Red Bull-adviseur Helmut Marko, al is hij er van overtuigd dat Mercedes terug zal slaan. "Mercedes rijdt in de trainingen en soms ook in de races ongelooflijk snelle rondes", legt hij uit bij Formel 1 . "Zowel Hamilton als Russell, maar niet continu. Dit maakt het voor ons lastig om te zien waar ze de tijden vandaan halen." Marko vreest nog niet gelijk voor de Duitse renstal. "Als je naar de verklaringen van de mensen bij Mercedes luistert, dan denk ik dat zij het ook niet weten. Het gevaarlijke is: het potentieel lijkt er wel te zijn. Als dat eenmaal ontgrendeld kan worden over de volledige afstand van een race, dan staan ze absoluut weer ergens vooraan. Of zelfs helemaal vooraan."

Snelheid Mercedes allang geen bluf meer

Marko weet zeker dat er bij Mercedes niet naar de buitenwereld gebluft wordt over de snelheid die ze hebben. "Het is geen bluf. Het vreemde motorvoordeel van Hamilton vorig jaar, dat was bluffen. Ik geloof niet dat dat nu het geval is", zo is de adviseur van Red Bull van mening. Zelf tast hij ook nog in het duister over hoe Mercedes nou écht presteert. "Het is lastig te begrijpen waar die ongelooflijk snelle rondes vandaan komen. Soms zijn ze het snelst van het veld.'' "Het zal niet lang duren om uit te zoeken waarom ze niet continu op dat tempo rijden, maar ze hebben het probleem nog altijd. Godzijdank, moet ik zeggen", aldus Marko.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden