Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen

Heb je een rode pen bij de hand? Zet dan een streep door de naam van deze coureur, de coureur die juist het sterkst werd gelinkt aan Red Bull als nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Marko Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is één van dé thema's gedurende het komende Formule 1-seizoen. Doet Sergio Perez genoeg om zijn Red Bull-zitje te behouden en zo niet, wie volgt hem dan op als de teamgenoot van Max Verstappen?

De laatste weken werd de naam van Alexander Albon veelvuldig genoemd. De Williams-coureur heeft natuurlijk al een verleden bij Red Bull Racing en presteert bij de formatie uit Grove op de toppen van zijn kunnen. Sterker nog, er gingen al geruchten dat Red Bull hem een concreet aanbod onder de neus had geschoven.

Maar dat soort berichten spreekt Helmut Marko nu met klem tegen in gesprek met de Kleine Zeitung: "Albon is überhaupt geen optie voor ons. Hij heeft een contract tot eind 2025", zo spreekt Marko onomwonden.

Carlos Sainz dan? Die wordt ook genoemd nu hij zonder Ferrari-zitje zit in 2025. Ook hij heeft een Red Bull/Toro Rosso-verleden: "Sainz zal waarschijnlijk al eerder duidelijkheid over zijn toekomst willen hebben dan wij over onze toekomst", aldus Marko die inzet op een beslissing 'na de zomerstop'.

Dan kom je toch weer uit bij de geijkte namen: "Perez moet gewoon constant goed presteren. Het is duidelijk dat hij niet altijd op het niveau van Max Verstappen kan opereren, maar als hij tweede wordt in het WK en één of twee Grands Prix kan winnen, dan is hij zeker een optie voor 2025."

"Voor Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda ondertussen staat bij Visa Cash App RB niet alleen een plekje op de F1-grid op het spel, maar ook de kans om promotie te maken richting Red Bull Racing. Diegene die binnen het team domineert, maakt daar kans op."

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"