Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Marko haalt geruchten over inmenging bij aanblijven Perez onderuit

Sergio Perez maakt het F1-jaar bij Red Bull Racing af, maar of dat ook voor 2025 het geval is, dat is nog niet duidelijk. Geruchten over een eventuele inmenging van Liberty Media in het aanblijven van Perez worden onderuit gehaald voor Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez zit momenteel zeker niet in zijn beste periode bij Red Bull Racing. De laatste keer dat de Mexicaan op het podium stond was eind april in China. In de laatste acht races kwam Perez tot het schamele aantal van 28 punten en dat zorgde ervoor dat hij onder grote druk stond.

De laatste twee races voor de zomerstop waren zelfs cruciaal voor de Mexicaan, omdat zijn toekomst binnen het team aan een zijden draadje hing. Perez wist niet zijn beste resultaten neer te zetten met twee zevende plaatsen in zowel Hongarije als België, maar het bleek genoeg te zijn om teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko te overtuigen.

Er gingen ook geruchten dat Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, tussenbeide zou zijn gekomen en Red Bull met klem heeft verzocht om Perez te behouden. Met de GP van Mexico die nog op de kalender staat, zou men vrezen voor mogelijke verliezen.

Marko reageert nu in zijn column voor Speedweek op die geruchten. "Berichten dat hij bij het team blijft, omdat Liberty Media wil dat hij in Mexico rijdt, zijn niet waar. Ze hebben zeker de wens dat hij aan zijn thuisrace deelneemt, maar onze keuze voor een coureur is niet gebaseerd op de intenties van Liberty", zo is de Oostenrijker glashelder.

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder