Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Marko haalt opgelucht adem: 'Dat had Verstappen niet nog een keer gekund'

De Grand Prix van Singapore staat dit weekend op de planning. Het is de eerste race waar Max Verstappen wereldkampioen kan worden, terwijl er nog zes races te gaan zijn. Helmut Marko geniet er alleen maar van.

Niet elke Formule 1-fan zal het eens zijn met Helmut Marko, maar na de slopende titelstrijd in 2021 tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen vindt de Red Bull-adviseur het heerlijk dat Verstappen al op 'championship point' staat in Singapore. Met hierna nog een handvol races te gaan lijkt het titelgevecht niet meer zo spannend te worden. En dat hoeft volgens Marko ook niet, zo legt hij uit bij ORF . "In vergelijking met vorig jaar is dit een heel erg prettig gevoel. Max zei eerder ook al zoiets. De laatste zes tot acht races in 2021 tegen Hamilton... dat kan hij niet nog een keer zo lang."

Verstappen en Marko eensgezind

Verstappen liet eerder dit seizoen al aan The Guardian weten dat hij uitgeput was na het afgelopen seizoen. "Dit soort drama kan je niet elk jaar hebben, dat is in ieder geval zeker. Het is niet goed voor mij, het is niet goed voor ook maar iemand in het team. Beide teams." Dit seizoen gaat het er anders aan toe. Naast de gigantische voorsprong van Verstappen op nummer twee Charles Leclerc is de strijd om de titel ook wat gemoedelijker. "Ik geef de voorkeur aan wat we nu hebben", aldus de Nederlander tegenover Sky Sports .

Viaplay
x
LIVE F1 Wintertest 23 februari met Perez én Verstappen