Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko haalt zijn gram: "Dat laat het maar weer eens zien!"

De grid ziet er in Austin weer iets anders uit dan voorheen, nu Liam Lawson het stoeltje van Daniel Ricciardo over heeft genomen bij RB. Helmut Marko is tot dusver in ieder geval te spreken over de switch en de prestaties van de Red Bull-junior.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten gingen al lange tijd rond, maar vlak na de Grand Prix van Singapore werd dan toch aangekondigd dat RB Daniel Ricciardo de deur zou wijzen. De Australiër keerde aan het begin van het jaar terug bij de Red Bull-familie en kreeg daar de kans zich te bewijzen in de strijd om een stoeltje bij Red Bull, maar de prestaties vielen tegen en dat kwam hem uiteindelijk duur te staan.

Enkele dagen na de race in Singapore kondigde RB dan ook aan dat ze Ricciardo wilden bedanken voor de bewezen diensten, maar dat zij het seizoen niet af wilden maken met de Australiër. Liam Lawson werd daarom naar voren geschoven als vervanger, ook met het oog op een eventueel stoeltje bij RB of Red Bull voor 2025. De Nieuw-Zeelander krijgt de laatste zes races van het seizoen de kans om te bewijzen dat hij het in zich heeft, maar tot nu toe laat hij in Austin al mooie dingen zien.

Dat ziet ook Red Bull-adviseur Helmut Marko, die erg te spreken is over de prestaties van Lawson. Tegenover Sky Sports DE legt hij uit waarom. "Die derde tijd die hij neerzette in Q1 van de kwalificatie was echt sensationeel en tijdens Q2 heeft hij Tsunoda echt heel goed geholpen door een soort slipstream-spelletje op te zetten."

Lawson had zelf uiteindelijk minder geluk tijdens de kwalificatie en zal de race vanaf de achterkant van de grid aanvangen, mede door een gridstraf, maar dat neemt volgens Marko niet weg dat de Nieuw-Zeelander het goed doet. "Hij start natuurlijk vanaf de achterste startrij vanwege die gridstraf die hij kreeg, maar daardoor kan het team nu wel allerlei andere zaken aanpassen die toch aangepast moesten worden. Maar dat staat allemaal los van het feit dat dit wel weer laat zien dat we de jonkies echt een kans moeten geven."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na fantastisch gevecht tussen Verstappen en Norris, Leclerc wint GP VS