Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing

Red Bull heeft een roerig seizoen achter de rug en het seizoen is nog niet eens ten einde. In een periode waarin de gebeurtenissen rap op elkaar volgden was er even sprake van een schorsing voor Helmut Marko. Zijn positie wankelde, maar Marko bleef, waarbij hij zijn functioneren en toekomst ophing aan Max Verstappen.

Verstappen Marko Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Even een flashback naar de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië. Helmut Marko bevestigt tegenover media, waaronder ook RacingNews365, dat Red Bull hem mogelijk zal schorsen. Hij wordt genoemd als een mogelijk lek in het onderzoek naar Christian Horner vanwege vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Motorsport-Magazin.com blikt met de Oostenrijker terug op die roerige tijd: "Dat was zeker geen leuke tijd, waarin veel geruchten de ronde deden. Oliver Mintzlaff kwam naar Saoedi-Arabië, waar we een lang en goed gesprek hadden. Een tweede topman van Red Bull, Franz Watzlawick, was er ook en ook met hem hebben we goed gesproken."

"En ja, die schorsing was één van de vele zaken die speelde in de overgang naar een nieuw management na de dood van Dietrich Mateschitz, waarbij de Thaise kant van het bedrijf nu ook fors meer invloed uitoefent."

Gevraagd hoe groot de kans was op een schorsing, geeft hij niet direct antwoord op de vraag, maar legt hij uit waarom hij niet weg wilde bij het team, ook al is hij naar eigen zeggen onafhankelijk.

"Ik ben onafhankelijk. Ik heb deze baan niet nodig. Mijn drijfveer is mijn passie, mijn enthousiasme voor de sport en natuurlijk de sterke band met Max Verstappen en de Verstappens in het algemeen."

"Het was voor mij helder dat als ik zou blijven, ik op geen enkele manier gehinderd of beperkt zou worden, zodat ik altijd kan doen wat het beste is voor Max."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing