Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko hekelt Hamilton na ironisch geklaag over rijgedrag Alonso

Het was een prachtig gevecht tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton. De Brit was echter niet altijd even blij met de manier waarop de Spanjaard zich verdedigde.

Na de strategische misser van Mercedes moet Lewis Hamilton op de Hungaroring beginnen aan een inhaalrace. Dat ging heel goed, zelfs op het circuit waar het lastig inhalen is, totdat hij aan de start van Fernando Alonso kwam te zitten. De Spanjaard verdedigde zijn op dat moment vijfde positie met alles wat hij in huis had, tot frustratie van de Brit. Die zat namelijk tien ronden lang vast achter Alonso, waardoor hij de overwinning misliep. Tijdens het gevecht was Hamilton even niet blij met de Spanjaard, omdat deze volgens hem te agressief was in een bocht met een hele hoge snelheid. "Dat kan toch niet in zo'n bocht!", riep de zevenvoudig kampioen. Een uitspraak die bij Helmut Marko een lachsalvo veroorzaakte, zeker met de Britse Grand Prix in het achterhoofd. "Alles is gezegd over Hamilton", zo steekt hij in gesprek met F1 Insider van wal. "Hij kon in Groot-Brittannië winnen ondanks de crash die hij veroorzaakte. We hebben het oordeel van de stewards geaccepteerd." "Toch kan je alleen maar je hoofd schudden als de radioberichten van Hamilton hoort tijdens de race in Hongarije tijdens zijn duel met Alonso. Volgens hem was het veel te riskant wat Alonso daar deed in die snelle bocht, klaagde de Brit. Maar hoe beoordeelt hij dan zijn eigen actie in Copse op Silverstone? Dat is een van de snelste bochten die er is", zo zucht de Oostenrijker. De FIA zag echter geen kwaad in de actie en er kwam geen onderzoek naar Alonso, die de race als vierde eindigde nadat hij de Brit uiteindelijk toch voorbij had moeten laten.

1421910099736600577

This battle was everything. Old rivals @alo_oficial and @LewisHamilton put on an incredible show on Sunday #HungarianGP #F1 pic.twitter.com/LGqPXTU1VR — Formula 1 (@F1) August 1, 2021

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'