Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko hekelt McLaren-CEO: "Stookt bewust onrust"

De strijd tussen McLaren en Red Bull die Max Verstappen en Lando Norris op de baan voeren, gaat ook naast de baan verder. Helmut Marko is namelijk niet blij met uitspraken van McLaren-CEO Zak Brown.

XPB 1228623 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Austin vochten Max Verstappen en Lando Norris een verwoede strijd uit op de baan. De Nederlander profiteerde andermaal van een zeer slechte start van de McLaren-rijder en aan het einde van de race profiteerde hij van een straf van de Brit. 

Met zijn slechte start in de GP van de Verenigde Staten bevestigde Norris de woorden van Red Bull-adviseur, die voor het weekend al aangaf dat Norris niet mentaal de sterkste coureur is. Die woorden leverden hem nogal wat hoon op, mede van McLaren-CEO Zak Brown.

Vindt Marko dat zijn uitspraken nu bevestigd zijn door de slechte start van Norris, vraagt de Oostenrijkse krant oe24 aan de Red Bull-adviseur. "Er was weer ophef, alleen maar omdat ik zei dat Norris een slechte starter is. Ik heb het nooit over mentale gezondheid gehad, alleen dat Max mentaal sterker is", reageert Marko over de ophef die zijn woorden teweeg brachten.

Dat met name Zak Brown ageerde op de uitspraken van Marko (en elk woord op een weegschaal legde), daar kan de Oostenrijker niet veel mee. "Je kunt de uitspraken niet verdraaien. Je veroorzaakt opzettelijk problemen. Maar we kennen Zak Browns spelletjes. Hij stookt bewust onrust, waar hij maar kan."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull vs McLaren Marko hekelt McLaren-CEO: "Stookt bewust onrust"