Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Het zou helemaal niet leuk zijn om tegen Verstappen te racen"

Helmut Marko is blij dat hij het niet tegen 'zijn' coureur, Max verstappen, op hoeft te nemen op het circuit. Dit is volgens hem namelijk alles behalve leuk.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPb

Red Bull-adviseur Helmut Marko is lovend over de prestaties van regerend wereldkampioen Max Verstappen, maar een uitzonderlijk goede coureur zorgt niet altijd voor plezier. De voormalig coureur zou het dan ook nooit en te nimmer op willen nemen tegen Verstappen.

In het magazine Red Bulletin is Marko er heel duidelijk over: "Nee! Tegen Max Verstappen racen zou niet leuk zijn geweest. Hij zit altijd op de limiet ongeacht de omstandigheden, want hij heeft de auto altijd perfect onder controle."

Hij noemt daarbij een van de meest memorabele acties van Verstappen, al in zijn eerste jaar bij Red Bull. "In de regen in Brazilië in 2016 was er een moment dat de auto zijwaarts in de slip raakte met 300 km/u, maar hij kreeg de auto weer onder controle. Niemand kan wat hij doet."

Zelf heeft Verstappen geen idool en wil hij zijn rijstijl met geen enkele andere Formule 1-coureur vergelijken, maar Marko durft één vergelijking wel aan. "Ik maak ze niet graag, maar in termen van karakter, werklust, zelfvertrouwen en charisma zou ik zeggen: Ayrton Senna."

Marko blikt terug op GP Abu Dhabi 2021

De Red Bull-adviseur wordt nog gevraagd naar de kampioenschapsrace van Verstappen in Abu Dhabi vorig jaar, waar de Nederlander Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde inhaalde. "Een race waarin Mercedes gewoon sneller was", weet ook Marko. "Het was duidelijk dat alleen een safety car ons nog kon redden. Dat dachten we allemaal en dat gebeurde."

"Het proces van de herstart was perfect, want race control probeerde de spanning erin te houden en de race weer op gang te krijgen", voegt hij daar nog aan toe, doelend op de controverse rondom de late herstart van de race.

Marko noemt hem een welverdiend wereldkampioen in een pijnlijke ontknoping voor de concurrent: "Er zijn ook heel wat keren geweest dat alles de goede kant op viel voor Mercedes, maar dat de safety car zo vlak voor het einde kwam, dat was wel wreed voor ze."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken