Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko houdt belangrijke slag om de arm voor GP Oostenrijk: "Dan gaat het mis"

Red Bull Racing is niet langer het dominante team dat het vorig seizoen nog was, maar adviseur Helmut Marko is erop gebrand dat zijn team de Grand Prix van Oostenrijk alsnog als winnaar af zal sluiten. De Oostenrijker kan echter niet ontkennen dat het een lastig karwei zal worden.

Helmut Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen wist de Grand Prix van Spanje maar nipt te winnen en dat leidde al snel tot een flinke hoeveelheid langverwachte conclusies. Red Bull Racing is niet langer het oppermachtige team, want de concurrentie heeft het gat met de Oostenrijkse renstal kunnen dichten. 

McLaren-coureur Lando Norris positioneert zichzelf inmiddels als de grootste concurrent van Verstappen, terwijl ook Mercedes grote stappen in de goede richting zet. Verstappen kan dus rekenen op serieuze tegenstand de komende tijd. 

Met de Grand Prix van Oostenrijk in het vooruitzicht benadrukt teamadviseur Helmut Marko echter dat Red Bull er alles aan zal doen om te winnen op eigen bodem. "Uiteindelijk willen we onze thuisrace graag winnen", stelt de adviseur bij OE24

Marko weet echter als geen ander dat de race in Oostenrijk ook uitdagingen met zich meebrengt. "Ik denk nog maar eens terug aan vorig jaar, want het updatepakket dat McLaren toen bracht heeft ervoor gezorgd dat ze staan waar ze nu staan. We hadden toen natuurlijk ook een sprintrace, dus als we het op vrijdag niet voor elkaar hebben gaat alles mis." 

Toch doet Red Bull de naam van het circuit eer aan, want Marko houdt mooie herinneringen over aan de successen die zij op de Red Bull Ring beleefden. "Ik heb er echt veel goede herinneringen aan. Het thuisvoordeel, het Red Bull-circuit, de unieke atmosfeer daar, alle zeges van Max (2018, 2019, 2021 en 2023, red.) en onze eerste overwinning met Honda-motor, waar ik zo hard voor gevochten heb."

"Ook de zege na die zware strijd met Charles Leclerc blijft me bij, want die werd na een drie uur durende achtbaan van emoties pas bevestigd. Maar, zoals Dietrich Mateschitz toen zei: het maakt niet uit wat voor besluit de stewards nemen, want wij zijn de rechtvaardige winaars." 

De Grand Prix van Oostenrijk roept natuurlijk ook herinneringen op aan de overleden Mateschitz, die voor het hele team van Red Bull uitzonderlijk veel betekent. "Hij zou heel blij worden van deze reeks overwinningen met een coureur die zelf alle grenzen verlegt." 

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Wolff stook Red Bull-vuurtje verder op: "Dan zijn we een goede bestemming voor Verstappen"