Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "In dat geval wordt Verstappen een tikkende tijdbom"

Is Max Verstappen na het winnen van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 een rustiger coureur geworden? Ja, zo oordeelt Helmut Marko, maar de Oostenrijker weet ook dat het geduld een keer op zal zijn.

Het geduld van Max Verstappen werd, hoe weinig races er ook nog maar zijn gereden in 2022, al behoorlijk op de proef gesteld. Hij kreeg al twee uitvalbeurten te verduren en dat in slechts drie races tijd. Over de boordradio klonken wat frustraties bij de Nederlander, maar de suggestie van het Oostenrijkse ORF dat Verstappen ten opzichte van vorig jaar niks rustiger is geworden, spreekt Red Bull-teamadviseur Helmut Marko tegen. "Daar ben ik het niet mee eens", klinkt het stellig. "Met de afstelling van de auto ontbreekt het soms aan het vertrouwen om zijn extreme rijstijl aan te houden. Je ziet dat daardoor Checo (Sergio Perez, red.) dichter bij hem staat dan in het verleden. Maar desondanks is hij een stuk rustiger." Als voorbeeld van die stelling legt Marko uit hoe Verstappen met zijn laatste DNF omging: "Na zijn uitvallen is hij teruggekeerd in de pitbox en hebben we de zaken rustig besproken. In dit geval echter wisten we dat we op dat probleem konden stuiten, omdat we daar ook in de kwalificatie mee te maken kregen. Het kwam wat dat betreft dus niet uit de lucht vallen."

Red Bull stelt geduld Verstappen liever niet op de proef

Maar, dat gezegd hebbende, Max Verstappen blijft wel gewoon Max Verstappen: "Hij is een emotionele en gepassioneerde coureur die altijd zijn mening zal geven. Maar in mijn optiek is hij een stuk rustiger, rustiger dan in het verleden." Echter, als de interviewer vraagt of Verstappen een tikkende tijdbom is, kan Marko niet anders dan toegeven dat het geduld van Verstappen ook niet oneindig zal zijn: "Als we niet snel weer gaan winnen, dan is hij inderdaad een tijdbom."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst