Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Marko jubelt na overstap Hamilton: "Sensationeel, beter dan Netflix!"

Het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes na 2024 zorgt voor veel opschudding in de wereld van de Formule 1. En dan kan een reactie van Red Bull-adviseur Helmut Marko natuurlijk niet uitblijven.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Twee weken geleden werd de Ferrari-overstap van Lewis Hamilton bekendgemaakt. De Brit vertrekt zo na twaalf jaar bij Mercedes met zes wereldtitels als coureur op zak. De afgelopen twee jaar verliepen echter uiterst teleurstellend voor Hamilton en Mercedes, want het Duitse merk pakte slechts één overwinning in die twee seizoenen en die was niet eens voor de 39-jarige Brit. Zijn teamgenoot George Russell pakte in zijn eerste Mercedes-jaar de zege tijdens de Grand Prix van Brazilië.

Hoe kijkt Red Bull-adviseur Helmut Marko eigenlijk naar de overstap van de zevenvoudig wereldkampioen naar de Scuderia? "Dat heeft mij volledig verrast, vooral de timing. Al is het wel een sportieve sensatie. Je vraagt je af hoe het heeft kunnen gebeuren. Mercedes werd in de tweede seizoenshelft van 2023 ingehaald door Ferrari en McLaren was ook sneller. Misschien heeft Hamilton zich iets gerealiseerd dat de buitenwereld nog niet weet", zo vertelt Marko tegen het Oostenrijkse oe24.

Volgens de adviseur verandert de overstap van Hamilton naar Ferrari niks voor Red Bull. "Het verandert niks voor ons, maar ik zie het wel als een verzwakking voor Mercedes. En of het Ferrari sterker maakt, valt nog te bezien. Over het algemeen heeft het een ongelooflijk effect, tot de aandelenkoersen aan toe. Het is geweldig dat er iets gebeurt", zo klinkt de voormalige F1-coureur enthousiast.

Nu volgt er nog een apart jaar voor zowel team als coureur. Hamilton al weet dat hij vertrekt, terwijl Mercedes in de loop van 2024 ook toe gaat werken naar de 2025-bolide. "Normaal gesproken denk je in zo'n situatie al meer aan het nieuwe team", zo stelt Marko. "Het huidige team (Mercedes, red.) kan hem niet meer betrekken bij grote vernieuwingen aan de auto, omdat hij die natuurlijk zou meenemen (naar Ferrari, red.). Voor de sport is het geweldig, beter dan Netflix", zo sluit de Oostenrijker af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China