Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko jubelt: "Red Bull heeft de beste coureur, auto én motor"

Zonder enige problemen reed Max Verstappen naar de zege in Oostenrijk. Helmut Marko ziet dat alles momenteel klopt. Hij heeft de beste coureur, maar ook de beste auto en de beste motor.

Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Met groot machtsvertoon reed Max Verstappen naar zijn tweede zege in een week tijd. In Oostenrijk was hij tot twee maal toe oppermachtig, waarbij het de tweede keer zelfs nog makkelijker leek te gaan. Helmut Marko zag dat ook. "Als je vooraan rijdt, dan is alles makkelijker. Dat zagen we vorige week al, en dit keer was het nog simpeler!"

Het ging zo makkelijk, dat Verstappen vooraan het veld voorzichtig kon rijden. "We hebben Max verteld om de motor terug te schroeven en weg te blijven van de kerbstones", aldus de Oostenrijker, die zag dat Red Bull zijn stercoureur zelfs nog voor een tweede keer naar binnen kon halen. Dat was uit voorzorg, vertelt hij.

"Onze spotters hadden een snee gezien in de rechter achterband. Deze vormde geen dreiging, maar als je zo ver voor staat, dan maak je gewoon nog een pitstop", legt hij uit. "Drie races, 76 punten. Dat noem ik nog eens een opbrengst", glimlacht de Red Bull-adviseur. "We hebben de beste coureur, de beste auto en de beste motor."

Dat Red Bull enorm lekker gaat, wil niet zeggen dat het team de voet van het gaspedaal haalt qua ontwikkeling. Integendeel. "We houden vast aan de route die we hebben uitgestippeld. Zelfs als Mercedes ons wijs wil maken dat we daardoor volgend jaar twee seconden langzamer zijn", grapt hij.

Over twee weken gaat het Formule 1-circus verder in Groot-Brittannië. Na drie weken zwoegen tijdens de eerste triple header van het jaar, had iedereen behoefte aan een vrije dag. "Het feest duurde zondagavond niet lang, want na de triple header wilde iedereen graag naar huis."

"De zege van deze zondag stelt ons verder gerust. Tot op heden zijn we met ons pakket overal in staat geweest om te winnen. We zien echter hoe snel McLaren het tij kon keren, zij waren deze zondag een waardige tegenstander. Er zijn alleen andere banden of omstandigheden voor nodig en de rollen kunnen omgedraaid zijn. Als we Mercedes in Groot-Brittannië echter kunnen verslaan, dan ziet het er heel goed uit voor Red Bull."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"