Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko juicht Ferrari-overstap Hamilton toe: "Zag direct de gevolgen voor F1"

Lewis Hamilton zal vanaf 2025 voor Ferrari rijden en verraste de hele Formule 1-wereld met zijn aankondiging, waaronder Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko. De Oostenrijker reageert vol lof op de overstap, maar was stiekem wel wat in de war over sommige bijkomstigheden.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het seizoen van 2024 was nog niet eens begonnen toen Lewis Hamilton de Formule 1-wereld op zijn kop zette met het nieuws dat hij naar Ferrari over zou stappen. De toekomstige overstap nam al snel een plekje op de lijst 'emotionele gebeurtenissen in de Formule 1' in beslag, want na al die jaren bij Mercedes ging men er toch vanuit dat Hamilton zijn carrière zou beëindigen bij de Duitse renstal.

Nog een jaar knallen in de bolide van de Zilverpijlen, om vervolgens de Mercedes-kleuren om te ruilen voor het iconische rood van Ferrari. 2024 zou een bitterzoet jaar worden, maar de keuze van Hamilton bracht stiekem toch meer verschuivingen teweeg dan voorafgaand verwacht. Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, doet daar nu een boekje over open.

Tegenover grandprix247.com benadrukt de Oostenrijker vooral dat hij de overstap van Hamilton alleen maar toe kan juichen. "Tijdens de winterstop ontstonden er al wat geruchten, maar dat was natuurlijk logisch omdat er amper geracet wordt in die maanden. Ik had het nieuws uiteindelijk een dag voor de aankondiging al gehoord en ik moet toegeven dat het me best wel verraste. Maar laten we eerlijk zijn, voor de Formule 1 is dit hartstikke goed." 

Ook Marko kan namelijk niet ontkennen dat zevenvoudig wereldkampioen Hamilton veel voor de koningsklasse van de autosport betekent, niet alleen op de baan. "Hij is de meest succesvolle coureur in de geschiedenis van de sport, die nu naar Ferrari gaat. De effecten daarvan waren wel op te merken, want de aandelen van Ferrari gingen ineens in rap tempo omhoog. Je ziet dus wel wat voor effect dit kan hebben op de marketing en financiële situatie van de sport."  

Toch zag de Red Bull-adviseur het nieuws niet helemaal aankomen. "Normaal beginnen we rond juli of augustus pas met het discussiëren over het rijdersduo voor het volgende seizoen. Door die aankondiging van die Ferrari-overstap van Hamilton al in februari aan het licht te brengen, begon alles vroegtijdig met schuiven. De meeste deals zijn inmiddels al rond, dus het kan nog interessant gaan worden."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan