Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko komt met goed nieuws voor Verstappen

Het was een vrijdag waarbij Max Verstappen duidelijk was over de Red Bull. Volgens de Nederlander is de Oostenrijkse renstal gewoon te langzaam in Zandvoort. Helmut Marko ziet het echter niet zo negatief in en stipt een belangrijk aspect aan.

Verstappen FP2 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Een tweede en vijfde positie op de vrijdag in Zandvoort, daar moet Max Verstappen het mee doen. In de tweede sessie moest Verstappen zelfs de beide Mercedessen en McLarens voor zich dulden, maar Helmut Marko heeft goed nieuws voor de Nederlander. "Ik geloof dat we er voor de kwalificatie er goed uit zien. We hebben niet met het volledige vermogen gereden", zo vertelt hij tegenover Motorsport-Magazin.com.

En hoe ziet Red Bull er dan uit als de voorspelde regen naar beneden valt? "Ik denk dat we dan absoluut een goede kans maken op poleposition. En ik denk dat als je in de race voorop ligt, dat het niet echt uitmaakt of je een paar tienden meer verliest. Het is ook anders tussen Oscar Piastri en Lando Norris. De bandenslijtage is heel eigenaardig."

Hoe zit het dan met de balans in de Red Bull? "We hebben nog geen volledig neutrale of voorspelbare balans gevonden. Dat zou de coureurs natuurlijk erg helpen. We zijn vier tienden sneller dan vorig jaar, maar het wordt nog steeds spannend en interessant."

Dan wijst Marko de belangrijkste tegenstander van Red Bull aan. "Ik denk dat dat Norris is." Maar is Mercedes geen opponent? "Op het gebied van de bandenslijtage hebben ze duidelijk meer problemen gehad dan bijvoorbeeld McLaren", zo is het duidelijke oordeel van Marko.

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan