Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko komt met slecht nieuws voor Verstappen in aanloop naar GP Nederland

Red Bull Racing zag in de laatste races voor de zomerstop McLaren en Mercedes aardig snel naar voren komen. Er moeten dus snel oplossingen komen bij de Oostenrijkse renstal, maar Helmut Marko heeft daarbij geen heel positief nieuws te melden op de korte termijn.

Verstappen Belgium GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing begon het seizoen nog heel erg sterk met vier zeges uit de eerste vijf races. Maar sinds de GP van Miami gaat het allemaal een stuk moeizamer en kraakte in eerste instantie alleen McLaren de code. In de Verenigde Staten wist Lando Norris te winnen, waarna de Brit heel dichtbij de zege kwam in Imola. Vervolgens wist ook Mercedes vanaf Canada de aansluiting te vinden met de topteams, terwijl Ferrari later wat wegzakte. Van de laatste zes F1-races wist Red Bull er slechts twee te winnen, terwijl de Zilverpijlen maar liefst drie keer zegevierden.

Ook al lijkt McLaren in de meeste gevallen de snelste auto te hebben, het aantal overwinningen staat daarbij in schril contrast. 'Alleen' in Miami en Hongarije wist het team uit Woking de zege te pakken en dat is wellicht wat tegen de verwachtingen in, als je kijkt naar de onderlinge verhoudingen. Nu genieten de teams van de zomerstop, waarbij de fabrieken ook twee weken lang dicht zijn. Voor Red Bull is het dan tijd om de problemen te onderzoeken.

"We moeten onze problemen oplossen en uitzoeken waar de fout zit. We hebben geen balans meer in de auto, als je de huidige situatie vergelijkt met de eerste drie races", zo zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko in zijn column voor Speedweek. "Maar het is moeilijk in te schatten hoe snel dat zal gebeuren. Ik denk niet dat de grote oplossing in Zandvoort komt. We zijn intensief aan het brainstormen en hebben ook verschillende ideeën. Maar ik kan nog niet zeggen wat we gaan implementeren en hoe."

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel bij Red Bull, als Marko zijn blik alvast richt op de race in Zandvoort. "Eén ding is duidelijk: de kwalificatie zal cruciaal zijn in Zandvoort, omdat inhalen daar nauwelijks mogelijk is. En Max zou best een goede kwalificatie kunnen rijden, want daar is hij de laatste tijd goed in. We waren de snelste in Oostenrijk en ook op Spa. In Hongarije zaten we er maar een paar honderdsten achter. We klagen dus al op een hoog niveau", zo sluit Marko met een knipoog af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"