Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko kondigt Red Bull-kandidaten voor nieuwe race aan

De Formule 1 denkt actief na over het invoeren van een speciale sprintrace voor jonge coureurs. Ondanks het feit dat het nog niet officieel is aangekondigd, neemt Helmut Marko alvast een voorschot door te onthullen wie er namens Red Bull in aanmerking komen.

Verstappen Baku FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na afloop van de laatste Grand Prix in Abu Dhabi wil de Formule 1 een speciale sprintrace voor jonge coureurs organiseren. Ondanks dat het plan nog niet officieel is, is Helmut Marko fan. De Oostenrijker kan ook meteen onthullen wie er namens Red Bull en RB gaan deelnemen.

"Uit de GP-optredens van Oliver Bearman en vooral Franco Colapinto is gebleken dat de jongeren toe zijn aan promotie," aldus Marko in zijn column bij Speedweek. "De oude filosofie van sommige teambazen dat je alleen coureurs met drie of vier jaar ervaring kunt promoveren naar een topteam is achterhaald. Dat heeft Mercedes nu bewezen met de beslissing (rond Kimi Antonelli red.), net zoals Red Bull Racing dat in het verleden al meerdere keren heeft gedaan."

"Je kunt dus op de jeugd vertrouwen. Het is een beetje een risico, maar het is beheersbaar en de moeite waard. Je moet de jongens de kans geven om zich te bewijzen in de GP-auto nadat ze de jeugdladder hebben beklommen. Dit is in principe oké, maar helaas veel te duur. Het begint in de karts en strekt zich uit over alle klassen. De FIA ​​moet daar beginnen en kijken hoe ze de kosten onder controle kunnen krijgen", aldus de 81-jarige Oostenrijker.

Volgens Marko zit er ook nog genoeg talent in de huidige Red Bull-pool, waarvan twee mannen zich al kunnen gaan opmaken op een F1-'debuut', wanneer de FIA officieel groen licht geeft voor de rookierace: "We hebben nog andere sterke junioren in het jeugdprogramma, zoals Ayumu Iwasa en Isack Hadjar. We gaan ze inzetten in de rookie sprint, die wordt verreden op de juniorentestdag na de seizoensfinale in Abu Dhabi. Dan zullen we zien wat er verder gebeurt."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x