Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Kwalificatie een onaangename verrassing voor Red Bull"

Red Bull-adviseur Helmut Marko blikt ietwat verbouwereerd terug op de eerste kwalificatie van het jaar. Hij was altijd de man die het meest optimistisch was over de kansen van Red Bull, maar dat vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen.

Niet alleen zag Helmut Marko dat Max Verstappen genoegen moest nemen met de vierde plaats tussen de beide Ferrari, maar vooral ook dat Mercedes flink sneller was dan gedacht: "Een zeer onaangename verrassing voor ons", zo wordt Marko geciteerd door Motorsport-Total .

Het weekend verloopt sowieso nog niet geheel volgens plan, zo doet de Red Bull-adviseur zijn beklag. "De Honda-motor lijkt dit weekend wel het enige dat probleemloos functioneert. We hebben geen enkel probleem gehad met de krachtbron." Red Bull sloeg de plank mis met de afstelling van de wagens en het hield Gasly na één run binnen in de veronderstelling dat die ene run genoeg zou zijn, waardoor Gasly uitgeschakeld werd in Q1. Allemaal zaken die beter moeten en kunnen. "We hebben nog bergen werk te verzetten, zoveel is wel duidelijk, vervolgt Marko, die daar wel een realistische kanttekening bij plaatst: "Zelfs als we nergens steken hadden laten vallen, waren we niet in staat geweest het tempo van Mercedes te volgen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden