Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko met de handen in het haar: "Er is duidelijk iets misgegaan bij Red Bull"

Het team van Red Bull had hoge verwachtingen van de GP van Oostenrijk. Op de Red Bull Ring wilde het team groots uitpakken, zeker na de successen in recente jaren. De sprintrace op zaterdag werd nog gewonnen door Max Verstappen, maar na afloop van de Grand Prix zat het team met de handen in het haar.

Max Verstappen had de leiding in handen in de openingsfase van de Oostenrijkse Grand Prix, maar al snel werd duidelijk dat zijn RB18 niet de pace van een dag eerder had. Het Pirelli-rubber verdween als sneeuw voor de zon, waardoor Charles Leclerc eenvoudig de leiding overnam. Helmut Marko erkent na afloop van de race in gesprek met Servus TV dat er iets verkeerd is gegaan bij Red Bull. Alleen wat exact, dat durft de Oostenrijker nog niet te zeggen. "We zagen vrij snel dat onze bandenslijtage veel slechter was dan die van Ferrari. We hebben toen gereageerd door naar drie stops te gaan. Op het einde waren we, vreemd genoeg, met de medium band weer sneller dan Ferrari en de bandenslijtage was hetzelfde als we op vrijdag hadden." "Het is een beetje vreemd en dat moeten we onderzoeken. Het is ons zeer duidelijk dat er iets is misgegaan, mogelijk qua bandentemperatuur of bandenspanning."

Verstappen werd, mede door een uitvalbeurt van Carlos Sainz, alsnog tweede en scoorde 19 punten. Daarmee gaat hij nog altijd royaal aan de leiding in het WK, maar Marko erkent dat Red Bull huiswerk heeft. "We hebben de snelste ronde gereden, dus de schade is beperkt. Met de twee harde sets banden waren we nergens. En dan richting het einde van de race waren we eigenlijk weer veel sneller. Het is een beetje vreemd en op dit moment kunnen we het niet verklaren."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen