Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko mysterieus over toekomst AlphaTauri na gesprek met nieuwe Red Bull-baas

Na de dood van Dietrich Mateschitz is er nu een nieuwe baas die zich achter de schermen ontfermt over de Red Bull-teams. Op het eerste oog zit hij op een lijn met Helmut Marko wat betreft Red Bull, maar de problemen bij AlphaTauri worden op dit moment uitgebreid 'geanalyseerd'.

Nadat Dietrich Mateschitz, oprichter van het Red Bull-team en mede-eigenaar van het energiedrankjesmerk, in oktober kwam te overlijden, zijn er enkele nieuwe bazen bij Red Bull. Oliver Mintzlaff heeft namens Red Bull vanaf heden alle projecten en investeringen, dus ook het Formule 1-team, in zijn portefeuille. Hij bezocht Helmut Marko recent in zijn woonplaats Graz om over de toekomst van de Red Bull-teams te praten. In de wandelgangen riep men dat Mintzlaff wel eens grote wijzigingen door zou kunnen voeren en werd er gespeculeerd over de toekomst van het AlphaTauri-team. Volgens Marko zijn alle gesprekken goed verlopen. "Het was niet de eerste keer dat we elkaar spraken, maar het was wel het eerste gesprek over de toekomst en hoe we die aan willen pakken. We hebben dezelfde basis in gedachten en hij is opnieuw veel te weten gekomen over het team", aldus de Red Bull-adviseur tegen de Kleine Zeutung .

Marko: Red Bull sensationeel

Niemand hoeft in ieder geval bang te zijn dat er op korte termijn rare dingen gaan gebeuren bij het Red Bull-team. Volgens Marko staan de neuzen van de nieuwe bazen en van Marko dezelfde kant op. "Het is geen geheim dat wij het vlaggenschip van het merk Red Bull zijn. Red Bull Racing is een lange tijd sensationeel geweest als het aankomt op de aantallen, het succes en de marketing (van het energiedrankje, red.)." "We waren het er dus snel over eens dat we het team in deze succesvolle richting wilden voorzetten", aldus de Oostenrijker.

AlphaTauri?

Ook al is het winter, heeft Marko het nog steeds zeer druk met alle Red Bull-zaken. Hij hamert op continuïteit, maar zekerheid over de lange termijn-toekomst van het tweede team AlphaTauri geeft hij niet. "Er is altijd wat te doen. We leven volgens het motto 'stilstand is achteruitgang'. Continuïteit is zeker een zeer belangrijk ingrediënt voor succes, ook al waren de prestaties van AlphaTauri dit jaar niet bevredigend." "We zijn alles aan het analyseren. We zullen zien hoe we de koers voor de toekomst uitzetten", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"